Gratulálunk minden résztvevőnek!
 
Az üzenőfal használatához kérjük, jelentkezzen be.
Ha még nincs felhasználói fiókja, ide kattintva regisztrálhat!

 
Bejegyzések:
Frissítés
  Man0ka 2018.01.10.  20:43:48  
igaz, ami igaz, de nagyon nehéz átszokni a sávról a pályára, amikor 25éves koromig csak a szombathelyi uszodában ússzkáltam, ahol a falon a "folglalt sávok" felirat volt olvasható.
  cyr45 2018.01.09.  21:42:08  
Bocs!!!      Csak (nickemhez hiven)  marhultam... :-)
  Blicca55 2018.01.09.  21:28:23  
.

Remélem esztétikai okból nem tiltanak el a BÁ-tól.
  cyr45 2018.01.07.  22:45:41  
OK kilfish!  Csak túl nagy volt a "mellényed".  Szerintem. :-)  

És, hogy miért nevezték "versenynek" ?...
Valahogy csak kellett hívni, hátha akkor többen jönnek! :-)
Pedig, ez csak egy laza úszkálás volt, arra hajlandóknak.
De ez egyáltalán nem baj, váljék egészségükre!

Te meg keress magadnak gusztusod szerinti, valós versenyeket.
Ahol meg tudod állapítani, hol tartasz...  Sok sikert!
  
  kilfish 2018.01.06.  22:25:10  
cyr45: Az 1500m-es távval nincsen semmi problémám olyan szempontból, hogy kevés lenne, avval már inkább, hogy 1500m nem egyenlő 3x500m úszással, főleg, ha a köztük eltelő idő is mérve van. Teljesen egyetértek veled és nem akarom senki kedvét elvenni, olvass vissza, írtam is:
"...  Amivel nincsen semmi gond, sokunknak nem a teljesítmény, hanem az élmény a fontosabb, és végül is a beharangozóban nem is nagyon igértek ennél többet."
Csak mivel az esemény promójában ez is szerepelt, hogy  "Dobd be magad az év utolsó úszóversenyén", felmerült bennem, hogy összehasonlítsam a többi sport versenyekkel, amiken részt szoktam venni, és azokhoz mérve a beszámoló alapján számomra nem tűnik minden szempontból (vagy legalább is az általam favorizált szempontokból) igazi versenynek.
  cyr45 2018.01.06.  19:33:16  
GUS, ha csak egyszer is meg tudod ugyaígy csinálni, és felteszel róla egy videót, akkor én vállalom, hogy megtanulok repülni! :-) 

No, boldogultál az eredményekkel?....
  cyr45 2018.01.06.  19:27:07  
Nem tudom, BuLi mikor fog megtisztelni bennünket megjelenésével?...
Mert akkor ki lesztek oktatva rendesen (és joggal), hogy az nem sáv.
 

Hanem  pálya!  Akinek valaha is köze volt a versenyzéshez, az tudja.    
És ezt mindenkinek tudni illene, főként olyannak, aki rendszeresen úszik!

Kilfish, azért, mert neked kevés (lett volna), nem kéne másokat leszólnod.
Esetleg, még a kedvüket is elvenni, hogy  -akár!-  egy ilyen rendezvényen,
de ússzanak, és méressék meg magukat!  Szerintem...

Igen, ez nem 1500 volt, hanem 3x500, tetszőleges hosszúságú pihenőkkel.
És???...   Attól még jól érezhették magukat a "versenyzők"!
Vagy inkább résztvevők? :-)   Ami nem baj, ha nekik így volt jó!

Mint, ahogy a BÁ-on is van, aki az időre, van, aki csak a korrekt teljesítésre,
"hajt".  És van, aki csak bulinak tekinti, megáll akárhányszor hajóknál, stb.

 
  GUS 2018.01.06.  16:13:11  
Mostantól én is így fogok kiszállni a medencéből:
http://darwin.reblog.hu/a-medence-kiralynoje

hehe
  kilfish 2018.01.05.  22:58:34  
Vízben_K-Úszó: köszi az alapos beszámolót, egy ilyen "versenytől" tartottam, úgy érzem nem nekem való ez. Amikor versenyre megyek próbálom a maximumot kihozni magamból, ilyenkor mérem fel éppen hol tartok, mennyire volt hatékony az azt megelőző edzés időszak, a versenyeken meg általában optimálisabbak a körülmények ehhez mint egy sima edzésen. A beszámolódból viszont pont nem éreztem, hogy kedvezőek lennének ehhez ezek a feltételek. Habár írtad, hogy lehetett haladni rendesen, nekem a fordulós résznél úgy tűnt, hogy mégsem az igazi a helyzet, jópáran lehettek a sávban. Én mindig bukóval fordulok, amikor mindig kis előnyhöz jutok a sima "parasztfordulózó" emberekhez képest, így ha valaki előttem vagy mögöttem nálam egy picivel gyorsabb tempót úszik, a fordulója meg lassabb mint az enyém, akkor végig csak egymást akadályoznánk.
"Amint leúsztam az első 10 sávot, kijöttem a vízből és sétáltam vissza a start helyre". - A 10 sáv gondolom 10 hosszt jelentett egy 50-es medencében, eszerint az 1500 m-t 3 részletben kellett leúszni ?!?!?
"Átmentem az érzékelő szőnyegen, és kényelmesen lemásztam a lépcsőn, majd onnan löktem el magam és kezdtem meg úszásomat. Minden sáv egyirányú volt, tehát a sávot végigúszva a falnál átbújva a kötél alatt kellett átmenni a következő sávba." - ?????
Ráadásul még csak nem is a nettó, hanem a bruttó időt mérték mindenféle sétálgatást, elválasztó sávok alatt úszkálást, lépcsőn vízbemászást  belevéve? Ez így nem versenyzésre, állapotfelmérésre alkalmas esemény, hanem valóban csak az, aminek hírdetik, úszkálásra néhány úszócelebbel egy medencében. Amivel nincsen semmi gond, sokunknak nem a teljesítmény, hanem az élmény a fontosabb, és végül is a beharangozóban nem is nagyon igértek ennél többet.
Mégegyszer köszönöm, hogy ilyen részletes beszámolót írtál, így már biztos nem fogok vacilálni, hogy induljak-e jövőre.
  puliszka73 2018.01.04.  21:04:54  
Mindenkinek nagyon boldog és sikeres új esztendőt kívánok!
Lassan nekem is neki kell kezdenem a felkészüléshez, de most valahogy a jégkorizás iránt érzek legyőzhetetlen vágyakozást! :D 

Jól látom/gondolom, hogy az idén is a LIDL lesz a főszponzor? 
  Man0ka 2018.01.04.  19:01:57  
köszi a beszámolót, máskor is szívesen olvasomsmiley
  cyr45 2018.01.04.  17:50:58  
Bocs, valahogy befejezetlen maradt egy mondat :-(

Szóval, a további része:  

....sztár résztvevő, és többekkel is beszélgetett, autogramokat adott Cseh Laci!

  cyr45 2018.01.04.  17:44:34  
Szia!


Szerintem nagyon jó, hogy betetted, és egyáltalán nem hosszú!

A lényeget írtad, úgy gondolom, hogy ennyi terjedelem kellett is.
Én a magam részéről köszönöm, igen szívesen olvastam! :-)

Cseh Lacit egyébként nyugodtan megszólíthattad volna, közvetlen srác! 
Pár éve egy úszáson (ahol szerintem én voltam a legvénebb) velem is
szívesen szóbaállt, sőt, kérdezett az "én időm"-ről! Te "hanyas vagy?"... :-)

Kösz még egyszer a beszámolót, és BUÉK neked is!
Gyere máskor is, itt szívesen látunk, főként, ha ilyen jókat írsz!
az Úszók Éjszakáján ő volt az egyik

  Vízben_K-Úszó 2018.01.04.  14:08:58  
Sziasztok!
 
Először is szeretnék mindenkinek nagyon sikeres, boldog egészséges úszásban gazdag Új Évet kívánni.

Nem írtam még ide, de olvasni azért időnként betévedek, melynek köszönhetően itt hallottam a Szilveszteri Úszóversenyről és Vizesgáláról, mely annyira megtetszett, hogy elmentem rá. Gondoltam most akkor ,,viszonzásképpen” meg is osztanám veletek az élményeimet. Bocsánat, lehet hogy hosszú lesz.
 
A regisztráció ment simán, kiválasztottam az 1500 méteres távot, és a szintidőmet, hogy kb 35-45 perces idővel tudom teljesíteni. Ezek után még ki kellett választanom, hogy mikor szeretnék indulni, de már csak a 13:00 –ás időpont volt szabad, így ezt választottam.
Nem sokára kaptam is visszaigazoló e-mail-t a belépőmmel is a gálára, illetve ingyenes regisztráció lehetőségét az Olimpia Ötpróba eseményeire. Később 28-án még küldtek újabb e-maileket a bővebb technikai infókkal külön a versenyre, és a gálára.
 
A verseny napján már 11 órára megérkeztem, míg vártam unokatestvéremet átvettem a rajtcsomagot, chipet, és a karszalagjaimat. (kaptunk olimpiai ötpróbás úszósapkát és kulcstartót is)
Az előtérből már be lehetett látni a medencetérbe, ahol már ment a verseny. Itt már nyugodtabb lettem, mert láttam hogy nincs zsúfoltság, kényelmesen lehet úszni, az előzésre is volt lehetőség. Közben folyamatosan mikrofonban mondták az eredményeket, illetve hogy melyik híres bajnokunk fog mindjárt úszni. Ekkor éppen Kiss Gergely érkezett meg a lányaival, akit a bemelegítő medencében láttam is. Ezen felül az eredmények ki voltak jelezve a nagy kijelzőn is.
 
Majd bementünk mi is. Itt volt az egyetlen dolog ami számomra egy kicsit negatív volt, mert az öltözőben nem kaptunk hozzáférést a szekrényekhez, tehát a táskámba tudtam pakolni, amit utána a ruhatárba le lehetett adni. Azért jobb lett volna ha ezt előre tudom, mert akkor készülök pár plussz zacskóval legalább a cipőimnek. De igazából ez sem volt nagy probléma.
 
Bementünk a medencetérbe, ott leolvasták a chip-ről a rajtszámunkat, majd a számot az egyik vállunkra írták. Utána elkezdtünk melegíteni a kis medencénél/ben. Ott jött el mellettünk Cseh Laci, de megszólítani nem mertem. Ekkor kb 12:15 volt, és mivel mi 13 órás indulásra kaptunk időpontot, megkérdeztük az egyik szervezőt, hogy nem lehet-e előbb indulni. Mondta hogy álljunk oda nyugodtan az indító sorba, mert nincsenek sokan, és úgyis akkor engednek indulni amikor alkalmas a szituáció. Külön sorba kellett állni távolság és várható szintidő alapján is. Én ugye beálltam a 1500m 35-45 perces sorba, és kb 4-5 perc várakozás után már indulhattam is. Mindig volt jó pár másodperc az indított emberek között, és ide be voltak beillesztve azok is, akik már a második vagy harmadik körüket kezdték meg, tehát a medence túloldaláról jöttek az indítórész velünk szembe eső túloldalára.
 
Majd én következtem. Átmentem az érzékelő szőnyegen, és kényelmesen lemásztam a lépcsőn, majd onnan löktem el magam és kezdtem meg úszásomat. Minden sáv egyirányú volt, tehát a sávot végigúszva a falnál átbújva a kötél alatt kellett átmenni a következő sávba. Előttem a szomszéd (gyorsabb) sorból egy fiatal 12 év körüli fiú indult, akit láttam magam előtt pár méterrel, de őt valamiért már a második sávban utolértem, és leelőztem.

A medence nagyon jól úszható volt nem volt tömeg, eloszlottak az emberek. Mindenki a sáv szélén úszott, és aki akart, az könnyen előzhetett. Kétszer fordult elő hogy két mellúszó között előztem, mert láttam hogy elférek, és jóval gyorsabb vagyok náluk. Egyik esetben eközben még engem is megelőzött valaki. De nem értünk egymásba, nem ütöttük meg egymást. Csak egy ,,simogatást” kaptam a lábamra az egyik mellúszótól. Talán túl gyorsan vágtam be elé. Egyedül a medence végén kellett a fordulóknál kicsit figyelni. Ott lehetett kis torlódás. Volt egy úriember, aki bukófordulóval fordult és onnan ferdén lökte el magát a másik sáv felé, de az első pár métert így még a forgalommal szemben tette meg, ami meglepett engem, mikor először utolértem, és majdnem nekem jött. Utána már figyeltem rá.
 
Amint leúsztam az első 10 sávot, kijöttem a vízből és sétáltam vissza az start helyre. Ekkor a kijelző alatt sétálva láttam a nevemet, és az időmet, ami 2 másodperccel tért el az én stopperem által mért időtől. Ez nyilván a rendszer és az én indítási és leállítási eltérésem miatt volt. Tehát jól működött a mérőrendszer. Sajnos a második körnél elfelejtettem elindítani az órát. Visszaértem a start helyre, ahol rajzoltak egy ,,X” –et a kézfejemre, majd ezután vártam az indító úriember jelzését, hogy mehetek újabb körömre. Így történt a harmadik előtt is.
 
A végén kijöttem, megnéztem a táblán az időmet, aminek elsőnek nem örültem, mert több lett mint vártam. Elvileg azt mondták hogy a séta időt nem méri a körök között. Csak utólag láttam az evochip oldalán hogy végül is mérte, mert benne voltak a nettó idők a 3 kör úszásból külön-külön, és közte volt a két séta ideje is. De ez alapján láttam a tényleges nettó időmet, ha már úgyis csak az első körben mértem magamnak. Ezek után már örültem az időmnek.
 
A medence szélén volt egy frissítőpont létrehozva, almával, őszibarackkal, vízzel, izotóniás itallal. Volt aki két kör között is meglátogatta. Én csak a végén vettem észre hogy van. Ettem pár almát, ittam vizet, és még itt leadtam a chip-et, csináltunk pár fotót, és kimentünk, ahol vártuk a gála kezdését.
 
Én nagyon jól éreztem magam, szerintem nagyon jól megszervezték a versenyt. Több mint 400 úszó vett részt összesen. Remélem jövőre majd többen jönnek majd, és ezzel arányosan bővítik a verseny hosszát is.
 
Bocsánat, ez tényleg lég hosszú leírás lett… azért remélem akit érdekelt egy kicsit, az kedvet kapott, hogy legközelebb ő is jöjjön! :) 
  cyr45 2017.12.29.  20:24:43  
Szia!  Az évszámoknál 2002 előtt van egy olyan, hogy "összes".
Arra kattints, akkor kiadja mindet, amit az illető úszott 2002 óta!

Ezt aztán több szempontból is csoportosíthatod, úgy, hogy
a fejléc arra a rovatára kattintassz, akkor aszerint rakja sorba!

Érdekes dolgok tudnak így kiderülni, pl. állítólagos "túl" sokszoros
átúszókról!  Hogy nem is mindig annyi az amennyi... :-)

Jó böngészést!
  GUS 2017.12.29.  16:46:14  
Szia CYR!

Hogyan lehet megnézni, hogy egy résztvevő hányszor úszott??surprise
  cyr45 2017.12.28.  12:22:42  
Az ember ne írjon le dolgokat meggondolatlanul...

Nemrég írtam, hogy két órán túli idővel nem valószínű a tripla.

És DE!  Volt ilyen!  Igaz, nem mostanában, hanem még 2003-ban.
Az első úszása is két órán túl volt, a harmadik meg majdnem 2,5 !

Hogy hogyan sikerült ezt összehozni a srácnak???...

Már úgy értem, hogy a két visszaút is időt vett igénybe!
Nagy szerencsével kaphatta el a kompokat, vagy pedig
"maszek" motoros vihette esetleg vissza?...

Minden esetre, engem nagyon meglepett, hogy volt ilyen!

Mi a véleményetek a dologról???...........
  cyr45 2017.12.28.  11:59:58  
Szia Blicca55!


Érsz, mint a jó bor.  Szép dolog három órától 2,5-ig eljutni!
De tavaly jobb voltál, mint az idén.  És szebb is!
Az idei képeddel (jól elkapta a kamera) gyerekeket lehetne ijesztgetni. :-)

Boldog Új Esztendőt Neked is!  És Mindenki másnak szintén!
  Blicca55 2017.12.27.  18:48:45  
Sziasztok !

A duplázás meg sem fordul a fejemben, attól messze vagyaok. Gus, én is "úszom a magam örömére, mert szeretem"

Azt írod "sosem foglalkoztam idővel és technikával", én elkezdtem foglalkozni vele, ez is tud szórakoztató lenni. Ráadásul jelentősen jobb időt úsztam, (magamhoz képest ) mint 6 éve, és ilyenekre bukkanok közben:

http://www.dszuk.hu/archiv/a09/09fizmel.htm

"BOLDOG átúszásokban gazdag ÚJ ÉVET!"
  GUS 2017.12.24.  20:44:07  
Sziasztok!
először is örömmel látom hogy a duplázás gondolatával sikerült felráznom kicsit a hómapok óta csendes üzenőfalat.

KILFISH
Nem nagyon tudok mit reagálni arra amit írsz, mivel csak magamból tudok kiindulni. Évtizedek óta úszom a magam örömére, mert szerertem és élvezem, sosem foglalkoztam idővel és technikával. Úgy úszom ahogy jól esik, általában mellben. A BÁ-t idén először próbáltam, évek óta kacérkodom vele, de eddig mindíg közbe jött valami. Általában minden héten úszom egyszer 5000 métert uszodában ez kényelmesen megvan három óra alatt, jól esik, és ennyi, hogy milyen a technikám azt nem tudom és megmondom őszintén azt sem tudom megítélni, hogy ez lassú vagy gyors teljesítmény mert sosem foglakoztam ezzel. A hétvégéken pedig úszógépben úszom egy-egy órát szombat és vasárnap is ha sikerül, bár ez nem mindíg jön így össze. Nem kötelez erre senki egyszerűen élvezem és szeretem, mások pl. futnak  amivel engem ki lehetne kergetni a világból :-) mert nagyon útálom.

Nem tudom milyen a technikám, és menniyre rossz vagy jó az időm, de a BÁ-t idén életemben először kényelmes tempóban 2:30 alatt úsztam le és amikor visszértem a hajóval Révfülöpre, szívesen úsztam volna még egyszer nem az idő vagy a technika miatt egyszerűen csak azért mert nagyon élveztem, hihetetlen jó élmény volt olyan sok ember között egy ekkora "medencében" :-) úszni, de nem vágtam bele, mert akkora sorok álltak a regisztzrációnál, hogy nem volt kedvem sorba állni és ugye akkor már orvosim sem volt, hiszen azt reggel leadtam.

Ezért érdeklődtem itt az oldalon, hogy milyen módon lehetne a duplázást kivitelezni elsősorban a regiszzttáció szempontjából. Abban biztos vagyok az idei tapasztalat alapján, hogy kényelmesen át tudom úszni kétszer is a távot, a triplázást pedig csak viccnek szántam, bár ha 2018-ban a dupla sikerül és lesz még bennem harci, illetve úszaási kedv a dupla után is akkor .....talán majd 2019-ben :-) 

BOLDOG KARÁCSONYT, BOLDOG átúszásokban gazdag ÚJ ÉVET!
  cyr45 2017.12.21.  18:39:36  
Ja, és egyet elfelejtettem!
Írod, hogy:   "rossz technikával dupla, vagy tripla távot"

Az érdekes lenne, ha két órán túli idővel tudna valaki triplázni! :-)
  cyr45 2017.12.21.  18:31:54  
Kilfish, egyetértek, teljesen igazad van.
De abban is, hogy "mindeki úgy úszik, ahogy akar (és tud)" !

Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy akik két órán belüli időt úsznak,
azok közül nem mindegyik érez múlhatatlan késztetést a duplázásra! :-)   
Ez abszolút szubjektív dolog, hogy ki-miben találja meg a sikerélményt. 
Van, aki sosem járt két órán belül, de rendszeresen duplázik, vagy duplázott. 
Mint, ahogy olyan is, aki sosem járt két órán kívül, de sosem duplázott...:-)

És ezen kívül még rengeteg variáció van!

Jómagam (ködös emlékeim szerint) valaha (a múlt évezredben)
jártam két órán belül, de jövőre a "három órán belül"-nek is örülnék!
 
És soha nem dupláztam, erősen vélem, hogy már nem is fogok... :-)


  kilfish 2017.12.19.  12:55:02  
A többszörös átúszás témával kapcsolatban csak halkan szeretném megjegyezni, hogy akik ilyeneket csinálnak, azok többségénél egy-egy menet tudtommal simán 2 órán belül van, de inkább a másfél órához közelít. Vélményem szerint amíg valakinek nem megy lazán a 2 órán belüli teljesítés, annak célszerűbb lenne elöbb inkább azon az időn faragnia legfőképpen az úszó technikájának a javításával, nem pedig rossz technikával dupla vagy tripla távot lekűzdenie. Ez persze csak szubjektív magánvélemény, mindenki úgy úszik ahogy akar (és tud).
  cyr45 2017.12.17.  13:38:20  
Békés, Szeretetteljes Karácsonyt, Boldog Újesztendőt mindenkinek!
  cyr45 2017.12.17.  13:35:18  
GUS, a tripla átúszás az igen szép, (nem sokan vannak ilyenek)
de  -szerintem-  már valamiféle megszállottság kell hozzá!
Természetesen a jó kondíción, és előzetes kemény edzéseken túlmenően.
Ezt már nem lehet rutinból (mint a szimplát) vagy némi sportmulttal,
és kis rákészüléssel (mint a duplát) megcsinálni. Tisztelet nekik, a keveseknek!

Én is remélem, hogy jövőre végre ismét tudok menni a BÁ-ra, mert hiányzik.


  kilfish 2017.12.16.  23:26:17  
cyr45, köszi a választ! Végül lecsúsztam a nevezésről, idénre már több versenyt nem terveztem, ez meg hirtelen jött és a Facebook oldalukon sem találtam több infót, a nevezésbe meg nem kezdtem bele, hogy számomra is kiderült volna ez a várható idős lekérdezés. Ha esetleg olvasok majd pozitív beszámolókat az eseményről és lesz ilyen jövőre is, akkor sanszos, hogy kipróbálom.
  GUS 2017.12.15.  23:09:33  
Köszönöm a válaszokat, akkor 2018-ban megcélzom a dupla úszást. Idén is szívesen mentem volna még eghy "kört" de akkor volt a sor, hogy végül inkább letettem róla. Jövőre akkor két karszalagot kérek rögtön reggel. A három ,no azt még nem merném megpróbálni talán majd 2019-ban. Remélem 2018-ban velünk úszol CYR!

BOLDOG KARÁCSONYT
  cyr45 2017.12.15.  11:29:35  
GUS, Miki már válaszolt.  Igen, egyszerűbb, ha mindjárt két karszalagot kérsz reggel.
Ha biztos vagy magadban, hogy másodszor is akarsz, és tudsz majd úszni!

Mert tudok olyanról is, aki csak akkor dönti el, amikor az első után átér.
Annak függvényében, hogy hogy érzi magát, kívánja e a másodikat?...

Célszerű a jobb, és bal kezedre rakatni egyet-egyet, akkor nem lesz keveredés.
Már úgy értem, hogy a leolvasásokkor!  Volt már ilyen, és a rendszer nem értette...

Triplázók is akadnak néha, nekik a csuklóikon kívül az egyik bokájukra is juthat! :-)

Én amúgy soha nem dupláztam, sőt, az utóbbi két alkalomkor nem is úsztam. :-((
De remélem, hogy jövőre ismét ott lehetek! :-)  cyr45 2017.12.15.  11:13:16  
Kilfish, túlzsúfoltság a pályákon azért tán nem lesz, mert (most néztem meg) rákérdeznek arra, hogy
-várhatóan- ki, milyen időt tud majd a választott távon! 

Nyilván a közel azonos gyorsaságú résztvevőket fogják egy pályára tenni, így 
-kellő kulturáltság mellett, ha "elengedik" egymást az úszók-  meglepően sok személy úszhat egy-egy pályán. 
És -tól -ig idősávok vannak, amelyekben nyilván limitált számú résztvevő fog csak úszni.

Úgy gondolom, hogy (mint máshol is) mérni fogják külön-külön mindenki idejét, és a végén ezeket az eredményeket vetik majd össze, így fog kialakulni a végső sorrend a két távon.

Fog menni valaki közűletek???.....    Ha igen, írja meg majd, hogy milyen volt!....
  kilfish 2017.12.08.  10:37:32  
Sziasztok, tud valaki több infót erről mint ami a honlapon szerepel?

https://vizesgala.olimpiaiotproba.hu/

Az 500 és 1500 m-es úszásoknak lesz valami normálisabb verseny jellegük, vagy pedig csak minél több embert beengednek a sávokban, aztán kapálózzanak egymás mögött/mellett mint egy hétvégi tömöttebb uszodában?
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Üzenőfal Belépés
Elfelejtette jelszavát?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.