Sárkány Informatikai Zrt.

Adatgyűjtés a termelés során


Cégünk szakemberei részt vettek az első, vonalkódos ipari adatgyűjtési rendszer kialakításában Magyarországon. A vonalkódtechnika 1990-ben még pénztárgépek mellett is ritkán fordult elő, nemhogy egy iparvállalat gyártósora mellett. Az elmúlt 25 évben számos olyan informatikai feladat megoldásában vettünk részt, ahol jelölni, azonosítani kellett és just in time adatokra volt szükség a gyártósorról. Sőt az autóiparban, élelmiszeriparban, gépgyártásban, gyógyszergyártásban standard-ek alapján az egész ellátási láncon keresztül szükség van a jelölésre, detektálásra és adatgyűjtésre.

A vonalkódos rendszerek még állják a sarat, bár itt sok speciális helyhez, körülményhez kellett igazítani rendszereinket az évek során. /fém/fémes alapanyagú jelölési címkék, táblák, azonosítás/vonalkód olvasás nagytávolságból, targoncáról, adatgyűjtés extrém körülmények között /a vasolvasztó kemencétől, a hűtőházig/... A rádiófrekvenciás kommunikáció specialitásait is figyelembe véve, sokféle szaktudás kell egy-egy ipari jelölő és vagy azonosító rendszer kialakításához. Ezzel a szaktudással mi rendelkezünk...vagy nagyon speciális esetben tudjuk kit kell megkérdezni.

Ezen rendszereknek köszönhetően nagy mértékben javul a termelékenység, az ipari folyamatok átláthatóságára költeni, megtérülő beruházás. Érdemes tehát mérlegelni és folyamatot ésszerűsíteni, ehhez a LEAN tanácsadókkal szoktunk együttműködni, vagy valamilyen workflow, ERP rendszerrel.

A percre kész termelési adatokból lekérdezések érhetőek el, amely alapján megalapozott döntések hozhatóak a beszerzés, termék fejlesztés, logisztikai vevőszolgálat egységeiben. Nem elég a termelésből utólag adatot gyűjteni, a vonalkódtól az ipari alakfelismerésig, különféle azonosítás technikák teszik lehetővé, hogy valós időben történjen a folyamatok figyelése. Ily módon lehetővé válik, a just in time beszállítási szerződések megkötése vagy a zéró selejt elvének alkalmazása, a rugalmas, vevő megrendelések alapján történő gyártás programozása.

Cégünk vállalja, hogy teljes körűen megtervezi rendszerét vagy akár csak szakértünk a legmegfelelőbb azonosítás technika kiválasztásában. Figyelmükbe ajánljuk szerviz és szoftver fejlesztő csapatunkat is akiket alvállalkozóként számos világhírű multinacionális cég felkért már az együttműködésre.

További információ, ajánlatkérés>>>

RFID megoldásainkhoz kattintson ide.

Vonalkódos megoldásainkhoz kattintson ide.