Sárkány Informatikai Zrt.

Virtuális Egyetem


A Virtuális Egyetem egy olyan komplex rendszer, mely segít a hallgatóknak a tanulást megkönnyíteni, illetve virtuális térben kipróbálhatják gazdasági tudásukat, üzleti érzéküket.
Ez a rendszer használata bevezeti a hallgatókat a vállalkozások életébe és feladataiba.

A Virtuális Egyetem két részből áll:ve logo.png
 - Virtuális Vállalkozások platform, mely a vállalkozások működését modellezi a Virtuális Egyetem rendszerében, ezáltal a mély elméleti mellett sokrétű gyakorlati tudást is ad a hallgatóknak,
- Digitális Jegyzet platform, melyen keresztül a korábban offline vagy különböző linkeken keresztül, nem egységes formában elérhető tananyagok egy helyen hozzáférhetővé válnak a hallgatók számára.

Ez a rendszer zárt, meghívásos alapon működik. A meghívóval rendelkező userek (hallgatók, oktatók, egyéb jogosultak) belépést követően egy, a user típusának megfelelően testre szabott nyitóoldalra érkeznek, ahol megtekinthetik a híreket / eseményeket, aktuális feladataikat és elol
vashatják üzeneteiket.

A Virtuális Vállalkozások platform egy online gazdasági társasjáték, melynek használatán keresztül a hallgatók a tantárgyaikhoz kapcsoltan az elméletin túl gyakorlati tudást is szereznek egy vállalkozás teljes életciklusát modellezve. A Vállalkozások a hallgatókon keresztül feladatokat kap(hat)nak (a hallgató szakának / évfolyamának / tárgyának / vállalkozásának megfelelően). Ezeket a feladatokat a Tanszékek által üzemeltetett Szervezetek írják ki és a szervezetben tagsággal rendelkező belső és külső mentorok kezelik.

A Digitális Jegyzet platformon az oktatók és külső mentorok tananyagokat hozhatnak létre és megtekinthetik a más oktatók és külső mentorok által létrehozott tananyagokat, jegyzeteket, dokumentumokat, feladatokat.
Ezen a platformon a hallgatók hozzáférhetnek a korábbi és aktuális tárgyaikhoz, vagy a vállalkozásaikhoz kapcsolódó tananyagokhoz, jegyzetekhez, dokumentumokhoz, feladatokhoz.