Sárkány Informatikai Zrt.
Intelligencia, egy érintésre!
 
  Rólunk Kapcsolat Webshop Oldaltérkép
 
 
 
 
Termeléskövető és minőségellenőrző rendszer

A rendszer működésének rövid ismertetése

Az általunk készített termeléskövető rendszer végigkíséri a varrási folyamatokat az anyag beérkezésétől a kész zakó elkészültéig, a minőség ellenőrzést is beleértve, illetve az olyan folyamatokat, mint a javítás, selejtezés, előkészítés, kiszállítás festésre.

A rendszer részletezése 

varroda2.jpg

A rendszer elemei:

-          szerver és a rajta futó adatbázisalapú szoftver

-          megrendelés management és címkéző munkaállomás

-          Motorola Accesspoint

-          Motorola mobil adatgyűjtő terminál és a rajta futó szoftver

-          MiniPC és kijelző


Az általunk készített rendszer alapja egy szerveren futó WEB alapú alkalmazás, mely a rendszer összes adatát tartalmazza. Kommunikál az eszközökkel (adatgyűjtő terminál, vonalkód nyomtató, kijelző miniPC-je), adatokat ad és kér be. A rendszer legfőbb előnye, hogy az alkalmazást bármilyen internet eléréssel rendelkező Windows rendszerű számítógéppel, a lokális viszonyoktól függetlenül elérhető. A program egy időben több helyről, több felhasználó által is elérhető, így kiválóan alkalmas a feladatra, a helyileg egymástól távol eső egységek adatainak egységes rendszerben történő, költség-hatékony adminisztrálására.

A folyamat a beérkezett megrendelések felrögzítésével kezdődik, melyet kézi vagy kapott adattábla(tartalmazza a méreteket, az anyagot, a cérnát, …) bevitelével történik. A rendelés elemeit csoportra bontják megadott logika alapján, illetve kézzel is módosíthatnak rajta. Majd egyedi vonalkódot rendelnek az egyes munkadarabokhoz és vonalkód nyomtató segítségével kinyomtatják, majd a munkadarabra helyezik. Ez után gyártásba küldik.

A gyártásba került munkadarabokat minden állomáson mobil adatgyűjtő segítségével bevételezik, majd a következő munkaállomásra kiadják. A leolvasott kódok a számítógép hálózaton jutnak el a központi szerverhez, ami a feldolgozást követően küldi el a megfelelő visszajelzést a felhasználónak. Az adatgyűjtő felajánlja a lehetséges következő munkafolyamatot, illetve nem engedi olyan állomásra küldeni, ahova nem szabad.
A gyártási folyamatban több minőségellenőrző pont is szerepel, melynek feladata a hibás munkadarabok kiszűrése, regisztrálása és javításra küldése.
A munkaterületeken elhelyezett kijelzők mutatják a dolgozóknak és a vezetőknek az aktuális gyártási mutatókat(napi termelési darabszám, aktuális darabszám) csoportokra(munkahelyekre) bontva.
A központi adatbázisalapú szoftver lehetőséget biztosít a rendszer paramétereinek beállítására, a törzsadatok felvitelére, illetve aktuális állapotok, lekérdezések futtatására. Mivel a szoftver online, így valós idejű termelési adatok megjelenítésére is képes.


A rendszer előnyei

A megvalósított azonosítási és követési rendszer előnye, hogy egy elindított munkadarabot végig követ a gyártási folyamatban, ellenőrzi a sorrend betartását, és rögzíthetők a darabokhoz meghatározott időadatok. A rögzített adatok alapján egyrészt visszakövethető, dokumentálható, hogy pontosan mi történt a darabokkal, másrészt a pontos gyártási információk alapján (pl. átfutási-, és ütemidők) a folyamat képességeiről nyújt pontos képet a rendszer.
Ezek alapján a gyártási folyamat optimalizálható, megtalálhatók a javítandó, módosítandó pontok.


 varroda.jpg


 
Okos Régió GOP-2009-1.3.1/A Copyright © 2016-2020 Powered by: Sárkány Zrt.
All Rights Reserved
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató