Sárkány Informatikai Zrt.

RFID-technológiára van szükségem?

Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el. Például melyik legelőn élte le életét az állat, milyen takarmánnyal etették, a feldolgozás során ki volt a hentes és ki csomagolta be számunkra. Mindezt kinyerhetjük az a csomagoláson lévő azonosítóból. Éppenséggel a QR kód /hagyományos vonalkód kétdimenziós verziója/ is képes már egy háttér web információtárolóhoz elvezetni bennünket, de a sokrétű termék információ nem az egyetlen követelmény. A vevői felmérések szerint többféle termékinformációs rendszer is épült QR kódra, mégsem használják tömegesen sem a fogyasztók, sem az ellátási lánc tagjai.

A vonalkódos adatgyűjtő rendszerek sokáig párhuzamosan épültek, ezért ahány szereplő van az ellátási láncban, annyifajta az ERP, számlázási, értékesítési, vezetői információs rendszer. A technológia lehetővé tenné az összekapcsolódást, egymás azonosítási, adatgyűjtési rendszereinek cégeken átívelő folyamat követését.

Az RFID-nél már megérné az ellátási lánc egészében gondolkodni és egy standardizált adat halmazt gyűjteni, hiszen a minőség követésnek, a termék információnak, a termék eredet védelmének, a többnyelvű vevő tájékoztatásnak és a marketing céloknak egyformán megfeleltethető az RFID jelölés.

Azon gyártóknál érdemes tehát az RFID jelölést bevezetni, akik az egész ellátási lánc folyamán kívánják terméküket  követni, követhetővé tenni /product tracing/. Ezáltal biztosítható a fogyasztó számára a minőség, az eredet bizonyítása és egy széleskörű információ a termék összetételével, fogyasztási hatásaival  vagy működésével kapcsolatosan.

RFID-s jelölés főbb előnyei:
 • naprakész információ a termelésről;
 • minőségi információ a fogyasztóig;
 • eredet védelem;
 • termék felhasználásával/fogyasztásával kapcsolatos információk /hitelesség!
 • követhetőség a garancia és a szerviz idején is;


Kapcsolatfelvétel >>>

 

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

 • A kézmosás fontos, de ugyanilyen fontos a kezünkkel egész nap érintkező eszközök tisztítása is!

  A kézmosás fontos, de ugyanilyen fontos a kezünkkel egész nap érintkező eszközök tisztítása is!

  A mobil számítógépek, táblagépek, nyomtatók, szkennerek és egyéb eszközök alapos fertőtlenítése kritikusan fontos a fertőtlenítések elkerülése érdekében a munkahelyeken és a nyilvános helyeken egyaránt.
  Létezik azonban jó és rossz módszer is a fertőtlenítés elvégzésére.

 • Új nyomtatócsalád

  A jelenlegi igények megkövetelik a mobil és rugalmas nyomtatás lehetőségét, melyhez kínáljuk új nyomtatócsaládunkat.

 • Kellékanyagok

  Standard Wax festékszalagok - kiváló minőség, jelentős költségmegtakarítás

  Prémium Resin festékszalagok - kiváló minőség, jelentős költségmegtakarítás

 • Kiszervezett címkegyártás

  Cégünk, a Sárkány Informatikai Zrt. több mint 20 éve foglalkozik vonalkód technikával, és az ehhez tartozó öntapadós címkék gyártásával. Néhány érv, amiért kisebb és nagyobb cégek egyaránt bennünket választottak, és nem alakítottak ki saját címkegyártó üzemet.

 • Beléptetés, munkaidő nyilvántartás

  Rendszerünk egy Internet platformra helyezett, kiforrott munkaidő-nyilvántartó és beléptető rendszer. Az ajánlott alkalmazás hardver és szoftver elemekből áll, komplex megoldást nyújtva, első kézből, egy szállítótól.

 • Termelés-és minőségfelügyeleti rendszerek

  Az egyedi és tömeggyártás anyag-és termeléskövetése, minőségfelügyelete és a keletkezett adatok rugalmas elemzése, továbbítása.