Sárkány Informatikai Zrt.

Smart címke – termék információ


A vezeték nélküli technológiák lehetővé tették, hogy egyrészt mélyebb információ halmazt lehessen követni másrészt az alapanyagoktól a fogyasztóig, akár az egész világon átíveljen az adat követési folyamat. Jelentős új trend a smart packaging, amely a végtermék intelligens jelölésével teszi lehetővé a termék követést. Különösen az élelmiszer biztonság, a gyógyszeripar és az összeszerelő ipar folyamatai láthatóak át real-time, de jobban ellenőrizhetőek a logisztikai folyamatok is.

Az ellátási lánc és a Smart packaging

A csomagolásnál termékbiztonsági és marketing információkat sorolunk fel illetve kötelező jelölési szabályoknak is eleget kell tenni. Az élelmiszereknél, a gyógyszer, az összeszerelő ipar specialitásai mellett a globális piacra gyártás annyira megnövelte a termék információ mennyiségét, hogy az már régóta feszegeti a hagyományos kereteket. A vonalkód korlátozott információ tartalma miatt először egy nagyobb címkén több vonalkódot is alkalmaztak, máshol a kétdimenziós kódokat építették be a rendszerbe. Egymástól független, sziget rendszerekben gyűjtötték/gyűjtik a termelési információkat az alapanyag gyártók, késztermék előállítók és a kereskedők. A helyzetet bonyolítja, ha exportról, sőt Európán kívüli országba kell szállítani, ahol többnyelvű információra lenne szükség a termékről. Ráadásul, a fogyasztó bizalmát csak úgy lehet elnyerni, ha hiteles az információ, bizonyítani tudjuk, hogy az áru eredeti.

A Chateau Lafite márka tulajdonosa nagyon örült kínai sikereiknek. Ám annak már kevésbé, hogy a csak általa gyártható vörös borból a statisztikák szerint több fogyott egy év alatt, mint amit a francia boros pincében ténylegesen palackoztak.

Milyen rendszert javasolunk mi például borászoknak?


Üveg - NFC címke - láthatatlan, nem zavarja a művészi értéket - palack design, hagyományos címke design... - NFC címke információ tartalma-felírása-automatizálási lehetősége;
  • az információ tartalom megjelenítése microsite-okon az adott országban - smart phone-al olvasható: a kiskereskedők számára és a fogyasztó számára egyaránt;
  • gamebility - elektronikus rendelés;

Egyéb lehetőségek NFC címke és NFC-s követés során

  • hőmérséklet követése - pl bor nem kapott e hősokkot;
  • drága alkatrészek garanciája;
  • egészséges élelmiszer, bio, organikus hitelessége;
  • eredetiség igazolása;
A smart packaging trendjének megjelenésével a termék fejlesztők, a minőség biztosítók, a marketingesek és IT szakemberek együtt kell, hogy kialakítsák azt a termék információ gyűjtési és közlési metódust, amely a legjobban szolgálja az adott brand építését és a fogyasztó elégedettségét.

Milyen egyéb lehetőségek rejlenek egy NFC-s borcímke bevezetésében?
Alábbi cikkünkből kiderül.Kapcsolatfelvétel >>>

 Letölthető file:
     Érintésnélküli minőség követés az asztalunkig.pdf  565.34 KB

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

  • Autó, motor, gépek szervizei, kölcsönzői

  • Túravezető és tolmács rendszer

  • Élelmiszer gyártók, borászatok