Sárkány Informatikai Zrt.

RENDSZERINTEGRÁCIÓ


Komplex IT rendszerek tervezése, telepítése, üzembehelyezése és rendszerintegrációja.

A rendszerintegráció magába foglalja az alábbiakat:
- hálózatok tervezése, kiépítése és üzemeltetése (beleértve a munkaállomások alkalmazásainak telepítését és beállítását, biztonságos internethasználat kialakítását (tűzfalak és behatolásérzékelő-rendszerek), wifi és egyéb hálózati megoldásokat)
- szerver erőforrások tervezése, megvalósítása
- hálózatok monitorozása, felügyelete
- adattárolási, mentési és biztonsági stratégia tervezése és megvalósítása
- biztonsági rendszerek tervezése és megvalósítása
- az igénybe vett erőforrások kihasználtságának folyamatos ellenőrzése, a rendszer erőforrásainak optimalizálása
- szoftver- és hardverfejlesztési szaktanácsadás

Hálózatok tervezése, kiépítése és üzemeltetése

Minőségi hálózatok tervezése, építése, üzemeltetése szaktanácsadással (komplex hálózatépítés és üzemeltetés):                 Magába foglalja a kábeles- és wifi rendszereket, a szükséges virtuális hálózatok meghatározását igény szerinti korlátozásokkal. A kiépítés mellett különböző megoldásaink vannak üzemeltetésre is, amely az ügyfél igényei szerint kerül kidolgozásra.

Szerver erőforrások tervezése, megvalósítása

A szerver (az angol server szóból) vagy kiszolgáló az informatikában olyan (általában nagy teljesítményű) számítógépet vagy szoftver jelent, ami más számítógépek számára a rajta tárolt vagy előállított adatok felhasználását, a szerver hardver erőforrásainak (például nyomtató, háttértárolók, processzor) kihasználását, illetve más szolgáltatások elérését teszi lehetővé

Adattárolási, mentési és biztonsági stratégia tervezése és megvalósítása

Az adatbázis azonos minőségű (jellemzőjű), többnyire strukturált adatok összessége, amelyet egy tárolására, lekérdezésére és szerkesztésére alkalmas szoftvereszköz kezel.
Az adatbázisok célja adatok megbízható, hosszú távon tartós (idegen szóval: perzisztens) tárolása, és viszonylag gyors visszakereshetőségének biztosítása.

Biztonsági rendszerek tervezése és megvalósítása

A biztonságtechnika interdiszciplináris tudomány, mely a tulajdon és személy védelmével foglalkozik. A biztonság valamely személyek, szervezetek rendeltetésszerű működésüket veszélyeztető szándékos, jogellenes magatartások és az ezekkel szembeállított védelmi erőforrások összessége.

Szoftver- és hardverfejlesztési szaktanácsadás

A szoftvert az különbözteti meg a fogalmilag vele szembeállított, és azt kiegészítő hardvertől, hogy egy programvezérelt berendezésnek a hardver az egyedi, fizikai részét, míg a szoftver az általános, szellemi részét jelenti.