Sárkány Informatikai Zrt.
Közösségi Kártya Rendszerek
 
  Rólunk Kapcsolat Blog Oldaltérkép
 
 
 
Kártyatípusok

LEHETSÉGES KÁRTYA TÍPUSOK ÉS FUNKCIÓK

Az egyes célcsoportoknak, illetve a hozzájuk kapcsolódó céloknak megfelelően különböző kártyatípusok határozhatók meg, illetve az egyes típusokhoz többféle funkció hozzárendelhető az informatikai technológiának köszönhetően.

Prepaid, pontgyűjtő, credit, érték, fizető, kedvezmény, azonosító, jogosultságot adó funkciókban az alábbi fő kártyabirtokos csoportokat különböztetünk meg:

Helyi Lakos Kártya
Helyi Lakos Kártya
Célcsoport: Helyi állandó lakosság.
 
Probléma: Közösség erősítése.

Megoldás: Helyi szolgáltatók és vállalkozások kedvezményeivel, "lokál patriotizmus" alakítható, a település szolgáltatásai is kényelmesebbé teszik a lakosaik életét. Az önkormányzat élére állhat a kultúra, sport, egészséges élet támogatásának, a kártya rendszer segítségével könnyebbé válhat a helyi adó beszedése és a helyi célok anyagi támogatásának összegyűjtése is (crow funding).

Turista Kártya
Turista Kártya
Célcsoport: A településre látogató turisták.

Probléma: Csökkenő idegenforgalom, a szolgáltatások színvonalának romlása, egyre növekvő fekete bevételek az idegenforgalomból.

Megoldás: Megfelelő színvonalú minőséget biztosító, a turistákat a városba vonzó és fogyasztásra ösztönző turista kártya kedvezményrendszer kidolgozása, amely lehetővé teszi az idegenforgalomból származó bevételek nyomon követését, ellenőrzését, az adófizetés fegyelmének automatikus biztosítását.

Diákkártya
Diákkártya
Célcsoport: Általános, középiskolai, felsőoktatási intézményben tanuló diákok.

Probléma: Az intézményben való jelenlét nyilvántartása nem megoldott, nem követhető az intézménybe történő belépés és kilépés, az étkeztetés adminisztrációja bonyolult.

Megoldás: A településen lévő oktatási intézményekben beléptető rendszerrel integrált tanulói- és menza kártya bevezetése, amelynek segítségével nyomon követhető a diákok intézmény látogatása, a szolgáltatások (étkeztetés) igénybe vétele. A tankönyvek elszámolási rendszere, az iskola látogatás nyomon követése és riportok készítése szintén kialakítható ebben a rendszerben. A segélyezés és iskolalátogatás közötti kapcsolat törvényes alapjának meghatározása.

Dolgozói Kártya
Dolgozói Kártya
Célcsoport: Köztisztviselők, közalkalmazottak.

Probléma: A munkaidő nyilvántartása nem megoldott, nem követhető az intézménybe történő belépés és kilépés, nagy költséggel üzemelő elektronikus berendezések használata követhetetlen, informatikai adatbiztonság alacsony foka. Az étkeztetés nem nyomon követhető. A közszolgálat és a magánszektor elválasztása nehéz.

Megoldás: Beléptető rendszerrel integrált köztisztviselői kártya, amely alkalmas a munkahelyen történő tartózkodásának  ellenőrzésére, elektronikus munkaidő nyilvántartás üzemeltetésére, nagy értékű berendezések használatának nyomon követésére. A kártyás cafetéria megoldással egyszerűbb és gyorsabbak az étkezéssel járó folyamatok is.

Szociális kártya
Szociális kártya
Célcsoport: Helyi lakosság meghatározott rászorulói rétege. 

Probléma: Az önkormányzatok esetén a szociális támogatások és segélyek kezelése, valamint az összegek nem a célnak megfelelő felhasználása (ital, dohány áru, uzsorafolyamatok, stb..).

Megoldás: Az Önkormányzat által adott juttatások a megfelelő célokra kerülnek felhasználásra, a juttatás összege a kártyán kerül feltöltésre és az elköltés is elektronikusan korlátozottá válik.

Egészségügyi Betegkártya
 Egészségügyi Betegkártya
Célcsoport: Helyi Lakosok. 

Probléma: Az adminisztráció, utazás, párhuzamos adatbevitelek lassítják a gyógyító munkát.

Megoldás: Elektronikus adatnyilvántartást biztosító kártya rendszer, amely lehetővé teszi a betegek azonosítását, kezelésük nyomon követését - nagy távolságú konzultáció és telemedicina is hozzá rendelhető. A kártya rendszer oly mértékben csökkenthetné az egészségügyi adminisztrációt, hogy adott esetben az orvos hiányos is enyhítene, hatékonyabbá téve a gyógyító munkát.


Kapcsolatfelvétel>>>


 
Okos Régió GOP-2009-1.3.1/A Copyright © 2016-2020 Powered by: Sárkány Zrt.
All Rights Reserved
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató