Sárkány Informatikai Zrt.
Közösségi Kártya Rendszerek
 
  Rólunk Kapcsolat Blog Oldaltérkép
 
 
 
 
Szociális Kártya

Szociális Kártya rendszerünk

Egyre komolyabb problémaként jelentkezik az önkormányzatok esetén a szociális támogatások és segélyek kezelése, valamint az összegek nem a célnak megfelelő felhasználása (ital, dohány áru, uzsorafolyamatok, stb..). Több városban alternatív készpénz helyettesítő megoldásokat (pl.: voucher, utalvány) használnak a célzottabb felhasználás támogatására. Ennek adminisztrálása, nyomon követése és elszámolása azonban jelentős többletmunkát és manuális folyamatokat ró a működtetésre.

2010. április 1-jétől a II. Kerületi Önkormányzat a kedvezményes élelmiszer-vásárlási igazolvány helyett bevezette az általunk fejlesztett kártyás rendszert. A szociális alapon rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok II. kerületi szociális kártyát kapnak, amellyel az önkormányzattal szerződésben álló élelmiszerboltokban olcsóbban vásárolhatják meg az alap élelmiszerek meghatározott körét és mennyiségét.

 
II. Kerület Kártya Plusz

2012. január 1-jétől a Budavári Önkormányzat is bevezette az utalványok helyett a Szociális Kártyát. Így a Budavári rászorulóknak is a segély összegét egy chipkártyára tölti fel az Önkormányzat, majd a kártyával alapvető élelmiszereket vásárolhatnak. A Szociális Kártya keretében nyújtott élelmiszer támogatás a jogosult részére havi rendszerességgel kerül feltöltésre. A Szociális Kártya tulajdonosa az összeget az alábbi alap élelmiszerek vásárlására fordíthatja: tej, tejtermék, kenyér, cukor liszt, rizs, olaj, burgonya, alma, hús, felvágott.
Budavári Szociális Kártya


A Szociális Kártya bevezetésével biztosíthatóvá válik a célkitűzés, hogy az Önkormányzat által adott juttatások a megfelelő célokra kerüljenek felhasználásra - ebben az esetben alap élelmiszerek vásárlására - azzal, hogy a juttatás összege a kártyára kerül feltöltésre és az elköltése is elektronikusan korlátozottá válik. Ezen szociális kártya modul a településkártya alaprendszerének felhasználásával, az adott helyszínen korábbi településkártya előzmény nélkül is megvalósulhat. A modulok folyamatos bevezetésével a kezdeti szociális kártya egy mindennap használatos intelligens településkártyává növi ki magát.Kapcsolatfelvétel>>> 
Okos Régió GOP-2009-1.3.1/A Copyright © 2016-2020 Powered by: Sárkány Zrt.
All Rights Reserved
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató