Sárkány Informatikai Zrt.
Közösségi Kártya Rendszerek
 
  Rólunk Kapcsolat Blog Oldaltérkép
 
 
 
 
Étkezési kártyarendszerek, Közétkeztetés

A korszerű étkezési kártyarendszerünk segítségével iskolai és munkahelyi étkezések egyaránt hatékonyan és könnyen kezelhetőek, lekövethetőek. Az ÉTKEZÉSI KÁRTYA rendszer lényege, hogy az intézményekben az étkezést csak azok vegyék igénybe, akik jogosultak rá.közétkeztetés.jpg
Az étkezésben részesülők érintésmentes plasztik chipkártyával egy online rendszer segítségével vehetnek részt az étkezésben. A rendszerben rögzíthetőek az étkezők adatai és a befizetések napra, napszakra és akár menükre bontva, valamint a lemondások.
Az étkezések jogosultsága az étkezőben felszerelt kártyaolvasók segítségével vizsgálható. Az étkezőkben lévő eszköz online kommunikál a központi rendszerrel. Azonosítja az étkezés típusát, lekérdezi az arra vonatkozó jogosultságot, illetve menü betűjelét, amennyiben van ilyen. Rögzíti a tranzakciót és visszajelez a készülék az étkezőnek, valamint a konyhásoknak a kapott információk szerint hang, fény vagy képi formában. (ez eszköz függő)

Központi rendszer, kezelőfelület

Megoldásunk internet alapú, online rendszer, melyet egy állandó internettel rendelkező szerveren helyezünk el,  így bárhonnan ahol van internet elérés egy böngésző segítségével elérhető a kezelő felület, mivel minden lényeges adatot és információt ezen a felületen tárolunk, illetve a kezelőfelület és a kihelyezett olvasók is ezzel a rendszerrel kommunikálnak.
A kezelése könnyű és egyszerű. Modulárisan felépített, így különböző igényekre is könnyen testre szabható.
A rendszer kezeli:
-    a kártyatulajdonosokat különféle személyes adataikkal,
-    előre rögzített, befizetett étkezéseiket (napi többszöri étkezést, akár a kért menü betűjelét)
-    van rá mód, hogy egy másik rendszerből napi szinkronizációval átemeljük az előre rögzített, befizetett étkezéseiket
-    Több étkező kezelés, akár jogosultsági korlátokkal
-    az elhagyott vagy otthon felejtett kártyák gyors és rugalmas cseréje
-    Az adminisztrációs felületére a külön jogosultsággal tekinthetőek meg a különféle adatok. Pl. van aki módosíthat bizonyos menükbe vagy csak betekinthet vagy azt sem. Ez szabadon is rugalmasan kezelhető az adminisztrátori jogosultsággal.
 felulet.jpg

Étkezőkben lévő kártyaolvasó terminálok

Az étkezések jogosultsága az étkezőben felszerelt kártyaolvasók segítségével vizsgálható.
A kártyaolvasóhoz hozzáérintett kártya elektronikus azonosítóját a rendszer elküldi a központi rendszerek, mely megvizsgálja a jogosultságot az adott napra, étkezési formára(reggeli, ebéd, vacsora) vagy akár menüre. A terminál hang és fényjelzéssel válaszol. Lehetőség van kijelzők felhelyezésre, ahol több adat is megjelenhet. Akár személyes adat vagy több kártya beolvasás is. Az étkezőkben felszerelt kártyaolvasók külön azonosítóval rendelkeznek, így arra is van mód, hogy a kártyatulajdonos bizonyos helyeken tudja csak igénybe venni az étkezést.
Kártyaolvasó használata esetén a kártyát 1 percen belül többször leolvashatják, ezt követően jogosulatlan a felhasználó az adott étkezésre. Ez az időtartam igény esetén módosítható. Ez a funkció azért hasznos, hogy ha az egyszeri leolvasást követően nem figyelték a visszajelzést, a jogosultságát nem veszti el azonnal a kártya. Ez a késleltetés kijelző esetén nem szükséges, mivel a kijelzőnél akár az is beállítható, hogy egyszerre több adatot írjon ki, így visszanézhetőek a korábbi kártyaolvasások (kb. 3-4 db).
A háttérben minden olvasás log-olva van, így később igény esetén ez is feldolgozható.
etkezes.jpg

   
Kártya, Kulcstartó

Az intelligens chipkártya vagy intelligens kulcstartó váltja ki a papír alapú ebédjegyet, mely vízálló és strapabíró. Több éven át megbízhatóan használható. Minden kártya vagy kulcstartó egyedi azonosítóval rendelkezik, így egyértelműen azonosítja az étkezőt, akihez hozzárendelik. Bármikor véglegesen vagy ideiglenesen másik kártya vagy kulcstartó rögzíthető az étkezőhöz, ha elhagyta vagy otthon hagyta a hozzá rendeltet.
 
kecskemetkartya.jpgtag.jpg


Kimutatás, statisztika

Többféle kimutatás és statisztika is lekérdezhető, akár intézményenként, étkezőnként, …


 
Okos Régió GOP-2009-1.3.1/A Copyright © 2016-2020 Powered by: Sárkány Zrt.
All Rights Reserved
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató