Sárkány Informatikai Zrt.
Közösségi Kártya Rendszerek
 
  Rólunk Kapcsolat Blog Oldaltérkép
 
 
 
 
Turisztikai Kártya

Turisztikai Kártyarendszerek

Az intelligens kártyatechnológia alkalmazásának legfőbb előnye a TDM szervezetek számára a helyi turisztikai vállalkozások által befizetendő idegenforgalmi adó (IFA) ellenőrzésének lehetősége, akár visszamenőleg is.

A kártya használat során összegyűjtött adatok a technológiából eredően megkönnyítik a pályázatokhoz, elszámolásokhoz, beszámolókhoz szükséges statisztikák elkészítését, amellett, hogy a turisztikai fejlesztési- és marketing-koncepció kialakításában is fontos támpontot nyújtanak.

Intelligens kártyarendszer alkalmazása esetén a helyi turizmus egy professzionális új motort kap. Ez az új erő radikálisan javítja a turisztikai szolgáltatók piaci és értékesítési pozícióit. Megfelelő alkalmazása esetén szinte automatizálja a vevőszerzést, intézményesíti a törzsvásárlói kapcsolatrendszert. Célzottabbá teszi a marketingköltségeket és nem utolsó sorban tudatosítja a helyi turizmus szereplőiben a vevő és marketing-orientált szemlélet nélkülözhetetlenségét.

A kártya használati adatok statisztikáiból kinyerhetőek egy olyan vendégelégedettségi-mutatók, mely alapja lehet egyfajta szolgáltatás-minősítésnek vagy egyéb kutatásoknak.

West-Balaton Turisztikai kártyarendszer

west-balaton.png

Négy Balaton-parti település, Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely és Vonyarcvashegy 2011-ben indította el közös kedvezményrendszerét West-Balaton kártya néven, melyet a Sárkány Informatikai Zrt-vel fejlesztett. Később Hévíz, Badacsony és Zalakaros is csatlakozott a rendszerhez. A kártya bevezetése nagyobb jövedelem költésére ösztönzi a térségben a turistákat, így segít a turizmus fejlesztésében, valamint az idegenforgalomból származó önkormányzati bevételek növelését is szolgálja.

A kártyát a helyi Tourinform irodájában lehet igényelni a szálláshely által kitöltött igazolással, mely a nyaralás időtartamát is tartalmazza, illetve a kártya mellé egy kedvezményes turisztikai szolgáltatásokat tartalmazó kedvezményfüzetet is adnak. A Nyugat-Balaton csaknem több, mint 150 szolgáltatója - közte a teljesség igénye nélkül múzeumok, látnivalók, gyógy- és élményfürdők, programszolgáltatók, éttermek, vendéglátóegységek, kerékpárkölcsönzők, stb. - nyújt kedvezményt a kártya tulajdonosának.

A kártya lejárati dátummal rendelkezik, melynek ellenőrzését kihelyezett POS terminálok végzik egyes helyeken. Majd a tranzakciót mentik a rendszerbe.

A kártya igénylésekor lehetőség van társkártya igénylésre is, valamint csoportos kártya is igényelhető, melyhez létszám rögzíthető, így például az ott nyaraló diákcsoport esetében elég a felügyelőnek igényelni a kártyát.

Egyes helyeken a rendszer továbbfejlesztéseképpen egy vendégbejelentő felületet hoztunk létre, melybe felvihető, majd kinyomtatható a rögzített vendégek és vendégéjszakák száma.


balatongyorgyok2.jpggyenes2.jpg
keszthely2.jpgvonyarc2.jpg
hévíz2.jpg

 
Okos Régió GOP-2009-1.3.1/A Copyright © 2016-2020 Powered by: Sárkány Zrt.
All Rights Reserved
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató