Sárkány Informatikai Zrt.
Közösségi Kártya Rendszerek
 
  Rólunk Kapcsolat Blog Oldaltérkép
 
 
 
 
Közösségi Bringa

Az elektromos kerékpáros közösségi közlekedési rendszer egy új, alternatív, környezettudatos, városon belüli közlekedési lehetőséget kínál.A rendszer célja, hogy egyre több lakos válassza városon belüli utazásaihoz a járműveket, így csökkentve a környezetszennyezést, a városi dugókat és hogy elősegítse az egészségesebb, gyorsabb és olcsóbb alternatív közlekedési forma elterjedését. A járművek közterületen, bárki számára elérhetőek és más közlekedési eszközökhöz viszonyítva, minimális díjért használhatóak. Hálózat jellegű és önkiszolgáló, így rövid idejű és egyirányú utazásokhoz a leghatékonyabb közlekedési forma.A közbringák az e-rollerekkel kiegészülve, üde színfoltjai a városi közlekedésnek.

image1.jpg

2016 év elején a Kaposvári Önkormányzat a Public Bike System Hungary-vel közösen megvalósította Kaposvár kerékpármegosztó rendszerét (közbringarendszerét) a Kaposvári Tekergőt. 2015-től összesen négy állomáson 26 kerékpár és 6 roller vehető igénybe, mindegyik elektromos rásegítéssel hajtható jármű. Az ezt biztosító akkumulátorok akár télen, fagypont alatti hőmérsékleten is működnek és tölthetők.
Kaposvár  az  első  város,  ahol elektromos   rásegítésű   kerékpárokkal   és e-rollerekkel közlekedhetnek a városlakók  és  a  turisták.
Az, hogy a járművek elektromos rásegítéssel rendelkeznek, ezáltal a lejtős utcákon felfelé is jóval könnyebb a tekerés, a rendszer átadásakor Magyarországon egyedülálló volt, és szintén újdonságot jelentett, hogy a Tekergőhöz hat elektromos roller is tartozik.


Kaposvári_Tekergő_1.JPGd6b6682ad71f057717f501751e8205f1_600x327.jpg

2016 elejétől a
megújult Kaposvár Kártyák segítségével a Kaposvári Tekergő névre keresztelt közbicikli rendszert is használhatják a lakosok illetve a városban dolgozók. A Kártyákra 4635 Ft (3650Ft + Áfa) íratható jóvá a Tourinform Irodában, mely 365 napig felhasználható kerékpár, illetve roller használati jogra. Mindez a kártyán 3650 virtuális pontként jelenik meg. Az igénybevétel legfeljebb fél órás használat esetén nem kerül pontokba, fél óra után viszont minden megkezdett 30 perc ára 50 kártyapont. Az egyenleget év közben is újra lehet tölteni.
Kaposvár kártyával nem rendelkező Kaposvári munkavállalók számára 5715 Ft-os (4500Ft + Áfa) áron váltható közbringa használatára jogosító, 365 napig használható kártya. A közösségi kerékpáros rendszerhez, turisták számára ajánlható kártyatípus is elérhető.

A kártyát csak hozzá kell érinteni a dokkolóban található olvasóhoz, és néhány másodperc múlva már el is vihető a jármű, indulás előtt csak az ülés magasságát kell beállítani. Az akkumulátor töltöttségét a dokkolóban látható lámpa jelzi: a kerékpár vagy roller csak zöld fény esetén használható. Visszatételkor arra kell figyelni, hogy a tároló kattanjon és fényjelzést is adjon arról, hogy a jármű helyes pozícióban lett behelyezve.


forrás:
http://cityebike.hu/kaposvar/
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2015/11/01/eljott-az-ideje-a-kaposvar-kartyak-ervenyesitesenek.html
http://www.tourinformkaposvar.hu/dox/hirlevel192.pdf
http://publicbikesystem.hu/2016/01/18/elektromos-kozossegi-kozlekedesi-rendszer-kaposvar-tekergo/
http://en.visitkaposvar.hu/news/kerekparozz-velunk-kaposvar-legujabb-alternativ-kozlekedesi-eszkozeivel_108.html

 
Okos Régió GOP-2009-1.3.1/A Copyright © 2016-2020 Powered by: Sárkány Zrt.
All Rights Reserved
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató