Sárkány Informatikai Zrt.

Nem mindig szükséges az új munkaerő - itt az RFID szakértő!


Nem mindig szükséges az új munkaerő - itt az RFID szakértő!

Az iparvállalatok jelentős gondja Európa szerte, hogy nem találnak elegendő és szakképzett munkaerőt. Ugyanakkor az RFID technológia ígéretes lehetőség az ellátási láncban; segíti a termelési adatok követését, ezáltal a gyártás megrendelésekhez igazítását, az áru követését a logisztikai folyamatban, sőt a vevő kiszolgálási versenyben lehetőséget ad a győzelemre azzal, hogy pontosan meghatározható, hogy melyik termék hol érhető el. A vevő igényei szerint lehet termelni és kiszolgálni. Az RFID alkalmazása az egyre általánosabb mobil eszközökkel is kiegészíthető, így nem csak az iparban, hanem a mezőgazdaság, egészségügy és sport folyamatok adatainak követésében és elemzésében is egyre jelentősebb szerepet játszik.

Gyártás, ipar, ellátási lánc és az RFID

Az adott cég információs rendszere az RFID-tagokból nyeri az információt, amihez olvasók/antennák kapcsolódnak és megtervezett pontokon információk íródhatnak az RFID hordozókra. Adatokat tudunk gyűjteni tehát a megrendelésekről, a gyártásról, a raktárról, az eladási pontokról. A vevőért folyó versenyben azok győznek, akik átszervezik gyártási folyamataikat és ahol csak lehet automatikusan gyűjtik az információkat, amelyek segítségével hatékony döntéseket hozhatnak, tökéletesítik vevőik kiszolgálását. Ehhez gyorsan rendelkezésre álló, pontos információs adatbázisra van szükség.

Hogyan csökkenthetjük a munkaerő létszám igényt, RFID-s rendszerek segítségével?

A Sárkány Informatikai Zrt. 25 éves tapasztalataival az ipari folyamatok automatikus azonosítási támogatásában az alábbi 8 kulcsfontosságú területet határozhatjuk meg:

1. CRM (Vevőkezelés folyamata): az RFID-s adatok alapján képet kapunk a vevőcsoportokról, sőt a key account-ok munkájáról, a vállalat eredményességéről, hatékonyságról, a kulcs vevők megrendeléseiről, a vevő megtartási képességünkről. A cég vezetése naprakész információt lát a vevőkről és a piac változásairól.

Munkaerő létszámnál: marketinges, piackutató, piacelemző, kereskedő munkatársakat lehet kiváltani.

2. Vevőszolgálat: egy naprakész információs rendszer pontosan megmutatja hogy áll a kiszállítás, itt egy kis csapat tud kiszolgálni egy egyre növekvő vevő állományt.

3. Kínálat menedzselés: ha mérem a vevőim igényét, akkor a beszerzéseimet ehhez tudom igazítani. Az RFID-s gyártás, könnyen igazítható/módosítható a vevők megrendeléseihez.

Munkaerő létszámnál: kevesebb beszerző, gyártás technológus és logisztikai szervező szükséges.

4. Megrendelések teljesítése: az RFID segítségével harmonizálni lehet a gyártás, logisztika és marketing terveket. Lehetővé válik a vevőorientált gyártás. A JUST IN TIME termelés szervezés már a beszállítók telephelyein elkezdődik. Mnimálisak alapanyag raktárak, a termelés előkészítési idő és a gyártósorról már a vevőhöz kerülhet a termék.

5. Gyártás követés: a minőségi, selejtmentes gyártás RFID-s megszervezése csökkenti a vevőreklamációt, a visszáru kezelésének problémáit. Minél később detektálnak egy hibát, annál többe kerül ez a vállalatnak. A legoptimálisabb, ha egy alapos minőség ellenőrzés és javítóhurok kialakítása a gyártás integrált része, ezáltal nő a termék megbízhatósága, erősödik a piaci részesedésünk és kevesebbet kell költenünk új vevők megszerzésére, mert a régi vevőink hűségesek maradnak.

6. Beszerzés menedzselés: minden beszállítónk minősítése, vevő információink megosztása közös érdek, sok nagy cég már a beszállítóinál is elindítja az RFID-s azonosítást, hogy a főalkatrészek beszállítása jó minőségben és zökkenő,mentesen történjen.

Munkaerő létszámnál sokat jelent, ha a beszállítóink ránk szabják szállításaikat; jelentősen csökken a termelési adminisztráció.

7. Termék fejlesztés és piaci bevezetés - piackutatókat spórolhatunk, ha mindig látjuk a vevő igényét, a fogyasztói magatartást ki tudjuk elemezni. Az RFID-s termék jelölés alkalmas arra, hogy információt nyerjünk vevőinkről.

8. Számos iparvállalatnak meg kell oldani a használt termékek visszavásárlását, újrahasznosítását. Az RFID jelölés követi a terméket egész életciklusában, amely egyszerűbbé tesz a re-cycling szervezést, természetesen kevesebb munkaerővel lehet megszervezni a folyamatokat.

Javasoljuk, hogy mielőtt új munkaerőt vesznek fel, szakcégek segítségével mérjék fel a folyamatok szervezésének, átalakításának lehetőségeit. Sőt, most ezt uniós pályázati támogatás segítségével is megtehetik!

RFID, a 25 éves Sárkány Informatikától!

Kérek még információt >>>


RFID megoldásainkhoz kattintson ide.