Sárkány Informatikai Zrt.

RFID MEGOLDÁSOK

RFID technológiával hatékonyan, gyorsan és pontosan lehet nyomon követni, azonosítani, illetve rögzíteni különféle eseményeket akár egy folyamaton belül. Az RFID rendszerek lehetővé teszik az adatok érintés nélküli gyors olvasását és írását.
Az RFID azonosítók a legtöbb esetben LF, HF, UHF frekvencián működnek, az azonosítók és az olvasók együtt alkotnak egy elektromágneses mezőt. Az olvasó és azonosító LF és HF rendszerek esetében viszonylag közel kell, legyen egymáshoz. A szokásos olvasási távolság 10-20 cm és igen nehezen növelhető meg egy méterig is.
Az UHF rendszerekben a hullámok nagyobb távolságra szóródnak szét a térben, elérhető akár 10 méteres olvasási távolság is. Ez azonban gondot is okozhat, mert ebben az olvasási sugárban minden azonosító beolvasásra kerül. Nem tudunk egyértelműen azonosítani egy tárgyat a sok közül. Ennek a távolságnak az olvasó érzékelője szabhat határt. Az általunk használt adatgyűjtő esetében ez a távolság 3,5 méter.
Az RFID rendszereket zavarhatják a fém- és folyadékfelületek, de az UHF rendszerekben az élő anyag is komoly zavart okozhat. Ezért készülnek különböző méretű, formájú, anyagú, akár fémre is helyezhető azonosítók.

A rendszer kialakítás előtt tehát meg kell vizsgálni az azonosítók elhelyezkedését, mozgását. Méretüket és anyagikat figyelembe véve lehet a megfelelő azonosító típust kiválasztani. Ezután a környezeti hatásokat megvizsgálva tudjuk az elvárt igényekhez igazodó frekvenciát, és ezzel az eszközparkot is meghatározni.

Cégünk több, mint 20 éve foglalkozik RFID technológiával. Az utóbbi években gyártott kártyáink többsége is már intelligens (chippel rendelkezik), illetve rendszereinkben is egyre nagyobb számban használunk RF azonosítást. Szakemberek többmilliárd euróra becsülik azt a megtakarítást, amit kizárólag RFID rendszerek üzembe állításától elvárnak. Nem véletlenül nevezik a jövő egyik legígéretesebb technológiai trendjének.

Rengeteg féle RFID típus létezik már manapság, gyakorlatilag bármilyen tárgyon, eszközön, de akár élőlényen is elhelyezhető. Legyen szó akár fémes környezetről, extrém hő vagy vegyi hatásokról, egészen közeli vagy több méteres távolságú olvasásról, tapasztalt szakembereink rendelkezésre állnak a leginkább megfelelő eszköz és chip típus kiválasztásban a legkülönbözőbb feladatok megoldásához.

RFID-s jelölés főbb előnyei:
• Az RFID címkék akár sok információt is tartalmazhatnak (bizonyos chip típusok akár több KB memóriával is rendelkeznek).
• Minden felcímkézett tétel egyedileg azonosítható (a legtöbb chip rendelkezik gyárilag egyedi nem módosítható azonosítóval, de egyedileg is programozható).
•  Az információk leolvasása nagy távolságról is történhet, akár fizikai rálátás vagy emberi beavatkozás nélkül.
•  Több címke közel egyidejű és azonnali leolvasása lehetséges.
• Az RFID címkék fizikai és kémiai behatásokkal szemben is ellenállóbbak az eddigi egyedi azonosítóknál, így extrém körülmények között is működőképesek, ebből adódóan biztonsági és hamisítás elleni védelemre is alkalmasak.
• Az információ (akár pl. jelszó ismeretében) felülírható, de igény szerint felülírás ellen lezárható, így lehetővé válik a termék életciklusának nyomon követése,

RFID AZONOSÍTÓK

Az RFID rendszerek lényeges elemei maga a rádiófrekvenciás azonosítók. Ezek az eszközök tartalmaznak egy chipet és egy antennát. Az RFID ugyanazt a célt szolgálja, mint a vonalkód vagy a mágneses csík, vagyis egyedi azonosítást nyújt, de számos előnnyel rendelkezik a másik két azonosítással szemben.

RFID OLVASÓK, ANTENNÁK

Az RFID címkék, tag-ek vagy kártyák írásához és olvasásához való eszközök, melyekre megnövekedett kereslet van az érintésmentes alkalmazások iránti növekvő igények kielégítésére.
LF (125KHz alacsony frekvencia), HF (13,56MHz magas frekvencia) és UHF (860-960MHz) olvasók.

RFID ADATGYŰJTŐK ÉS TABLETEK

Az RFID adatgyűjtő terminálok segítenek azonosítani, nyomonkövetni, készletmozgásokat tárolni és egyedi műveleteket végrehajtani.

RFID NYOMTATÓK

Az RFID nyomtatók segítségével fizikailag megnyomtathatja és elektronikusan megszemélyesítheti az  RFID címkéket, melyeket számos területen nagy hatékonysággal alkalmazni tud.

RFID KELLÉKANYAGOK

RFID rendszerekhez kellékanyag szükséglete a nyomtatókba használatos festékszalagok és címkék.

RFID RENDSZEREK

Az RFID-t (rádiófrekvenciás azonosítás) számos területen alkalmazzák napjainkban, de a paletta még közel sem teljes.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

 • Termelés-és minőségfelügyeleti rendszer

  Az egyedi és tömeggyártás anyag-és termeléskövetése, minőségfelügyelete és a keletkezett adatok rugalmas elemzése, továbbítása.

 • Chipkártya olvasóink típusai

  Az ACS által fejlesztett magas minőségű és megbízható számítógéphez csatlakoztatható kontaktusos chipkártya olvasó, mely különböző iparági szabványokon alapul.

 • RFID tagek típusai

  Az RF azonosítók számos formában elérhetőek a címkékben és a kártyákban való beépítésen kívül pl. karpánt, kulcstartó, ...

 • Castles POS termináljai és olvasói

  A Castles Technology Co., Ltd. vezető szerepet tölt be a fizetési ágazatban. Olyan innovatív termékcsaládokat kínálnak a kereskedőknek, amelyek zökkenőmentesek, egyszerűek és biztonságosak. 

 • UHF azonosítás

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Termeléskövetés RFID-vel

  A termelés követő azonosító rendszerek a gyártás során keletkező adatokat dolgozzák fel. Ezáltal ellenőrizni lehet az alkatrészek beszerelését és annak minőségét.

 • RFID azonosítás

  Logisztikai folyamat - termék követés az ellátási láncban és/vagy RFID-s raktár

  Kevesebb munkaidő, kevesebb munkaerő létszámmal! Kérje egyedi rendszer javaslatunkat, hogy ne legyenek munkaerő gondjai!

 • Állattenyésztés, vadgazdálkodás

  Az RFID azonosítás ezen a területen nemcsak az állatok egyedi nyilvántartását, hanem sok esetben tudományos célokat is szolgál. Az összegyűjtött takarmányozási és szaporodási, viselkedési adatokat elemezve betegségeket lehet megelőzni, sőt tej, hús, méz stb biotermelési tényezőket ellenőrizni.

 • RFID a sportban

  A résztvevők, játékosok azonosítása fontos szerepet játszik a sport teljesítmény, edzés terv fejlesztésében, sőt a korrektebb bírói döntések meghozatalában is.

 • Tárgyi eszköz nyilvántartó és leltározó rendszer

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Gumiabroncs nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy olyan központi rendszer, ahol a gumikba elhelyezett UHF RFID chip alapján a gumi állapotára és előéletére vonatkozó minden információt tárolunk.

 • Beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy Internet platformra helyezett, kiforrott beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszer. Az ajánlott alkalmazás hardver és szoftver elemekből áll, komplex megoldást nyújtva.

 • RFID-technológiára van szükségem?

  Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el.