Sárkány Informatikai Zrt.

RFID-technológiára van szükségem?

Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el. Például melyik legelőn élte le életét az állat, milyen takarmánnyal etették, a feldolgozás során ki volt a hentes és ki csomagolta be számunkra. Mindezt kinyerhetjük az a csomagoláson lévő azonosítóból. Éppenséggel a QR kód /hagyományos vonalkód kétdimenziós verziója/ is képes már egy háttér web információtárolóhoz elvezetni bennünket, de a sokrétű termék információ nem az egyetlen követelmény. A vevői felmérések szerint többféle termékinformációs rendszer is épült QR kódra, mégsem használják tömegesen sem a fogyasztók, sem az ellátási lánc tagjai.

A vonalkódos adatgyűjtő rendszerek sokáig párhuzamosan épültek, ezért ahány szereplő van az ellátási láncban, annyifajta az ERP, számlázási, értékesítési, vezetői információs rendszer. A technológia lehetővé tenné az összekapcsolódást, egymás azonosítási, adatgyűjtési rendszereinek cégeken átívelő folyamat követését.

Az RFID-nél már megérné az ellátási lánc egészében gondolkodni és egy standardizált adat halmazt gyűjteni, hiszen a minőség követésnek, a termék információnak, a termék eredet védelmének, a többnyelvű vevő tájékoztatásnak és a marketing céloknak egyformán megfeleltethető az RFID jelölés.

Azon gyártóknál érdemes tehát az RFID jelölést bevezetni, akik az egész ellátási lánc folyamán kívánják terméküket  követni, követhetővé tenni /product tracing/. Ezáltal biztosítható a fogyasztó számára a minőség, az eredet bizonyítása és egy széleskörű információ a termék összetételével, fogyasztási hatásaival  vagy működésével kapcsolatosan.

RFID-s jelölés főbb előnyei:
 • naprakész információ a termelésről;
 • minőségi információ a fogyasztóig;
 • eredet védelem;
 • termék felhasználásával/fogyasztásával kapcsolatos információk /hitelesség!
 • követhetőség a garancia és a szerviz idején is;


Kapcsolatfelvétel >>>

 

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

 • Termelés-és minőségfelügyeleti rendszer

  Az egyedi és tömeggyártás anyag-és termeléskövetése, minőségfelügyelete és a keletkezett adatok rugalmas elemzése, továbbítása.

 • Chipkártya olvasóink típusai

  Az ACS által fejlesztett magas minőségű és megbízható számítógéphez csatlakoztatható kontaktusos chipkártya olvasó, mely különböző iparági szabványokon alapul.

 • RFID tagek típusai

  Az RF azonosítók számos formában elérhetőek a címkékben és a kártyákban való beépítésen kívül pl. karpánt, kulcstartó, ...

 • Castles POS termináljai és olvasói

  A Castles Technology Co., Ltd. vezető szerepet tölt be a fizetési ágazatban. Olyan innovatív termékcsaládokat kínálnak a kereskedőknek, amelyek zökkenőmentesek, egyszerűek és biztonságosak. 

 • UHF azonosítás

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Termeléskövetés RFID-vel

  A termelés követő azonosító rendszerek a gyártás során keletkező adatokat dolgozzák fel. Ezáltal ellenőrizni lehet az alkatrészek beszerelését és annak minőségét.

 • RFID azonosítás

  Logisztikai folyamat - termék követés az ellátási láncban és/vagy RFID-s raktár

  Kevesebb munkaidő, kevesebb munkaerő létszámmal! Kérje egyedi rendszer javaslatunkat, hogy ne legyenek munkaerő gondjai!

 • Állattenyésztés, vadgazdálkodás

  Az RFID azonosítás ezen a területen nemcsak az állatok egyedi nyilvántartását, hanem sok esetben tudományos célokat is szolgál. Az összegyűjtött takarmányozási és szaporodási, viselkedési adatokat elemezve betegségeket lehet megelőzni, sőt tej, hús, méz stb biotermelési tényezőket ellenőrizni.

 • RFID a sportban

  A résztvevők, játékosok azonosítása fontos szerepet játszik a sport teljesítmény, edzés terv fejlesztésében, sőt a korrektebb bírói döntések meghozatalában is.

 • Tárgyi eszköz nyilvántartó és leltározó rendszer

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Gumiabroncs nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy olyan központi rendszer, ahol a gumikba elhelyezett UHF RFID chip alapján a gumi állapotára és előéletére vonatkozó minden információt tárolunk.

 • Beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy Internet platformra helyezett, kiforrott beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszer. Az ajánlott alkalmazás hardver és szoftver elemekből áll, komplex megoldást nyújtva.

 • RFID-technológiára van szükségem?

  Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el.