Sárkány Informatikai Zrt.

RFID AZONOSÍTÓK

Az RFID rendszerek lényeges elemei maga a rádiófrekvenciás azonosítók. Ezek az eszközök tartalmaznak egy chipet és egy antennát. Az RFID chip ugyanazt a célt szolgálja, mint a vonalkód vagy a mágneses csík, vagyis egyedi azonosítást nyújt, de számos előnnyel rendelkezik a másik két azonosítással szemben.

A vonalkódokat úgy tervezték, hogy egyenként beolvashatók legyenek, míg sok RFID-címke egyszerre beolvasható.
A vonalkódot a szkennerhez kell tartani, úgy hogy lásson minden vonalat, míg az RFID-t csak közelíteni kell, tehát a szkennernek csak a címke hatótávolságán belül kell lennie ahhoz, hogy el tudja olvasni.
A vonalkódokat általában papírra vagy öntapadó címkékre nyomtatják, így hajlamosak kopásra és károsodásra, míg az RFID címke általában egy keményebb termék, amely ellenáll a további visszaéléseknek.
A vonalkódokra vonatkozó adatok típusa és mennyisége korlátozottabb, mint ami az RFID-n tárolható adatok.

RFID kártya, NFC kártya
Minden kártya rendelkezik egy beépített antennával, amely lehetővé teszi az olvasóval való kommunikációt fizikai kapcsolat nélkül.
Nyomatlan és nyomtatott kivitelben is kérhető.
E kártyák piaca gyorsan növekszik a könnyű használat, a sebesség és a sokoldalúság előnyei miatt.
Az RFID kártya különféle frekvenciákon működikhet: LF (125KHz alacsony frekvencia), HF (13,56MHz magas frekvencia) és UHF (860-960MHz).


Műanyag plasztikkártya
Újrahasznosított fa 
 RFID CARD-3.jpg  woodrfidcard.jpg


RFID tag
Műanyag házban vagy burkolatban lévő RF chip (LF, HF vagy UHF). Normál vagy anti-metál kivitel, mely a fémes környezetben is jól működik. Nyomatlan és nyomtatott kivitelben is kérhető.

RFID kulcstartó (műanyag vagy bőr)
RFID karpánt
Állat azonosító tag
Epoxy kulcstartó
 RFIDTag01.jpg  RFIDTag02.jpg  RFIDTag03.jpg  RFIDTag04.jpg
RFID mosodai tag
Anti-metál címke
RFID gumi tag
RFID érme/diszk tag
 RFIDTag05.jpg  RFIDTag06.jpg  RFIDTag07.jpg  RFIDTag08.jpg
szőtt csuklópánt
Tyvek csuklópánt
PP szintetikus papír csuklópánt
Magas hőmérsékletet álló metál tag
 Woven-Wrsitband.jpg  Tyvek-wrist-straps.jpg  pp-synthetic-papers.jpg  uhf-metal-tags.jpg
PI inlay, PI tag
RFID PCB tag
FR4 UHF metál tag
tégla tag
   RFID PCB Tag.jpg  FR4 UHF metal Tag.jpg  rfidtags-bricktags.jpg


RFID címke
Nyomtatható papír vagy műanyag etikett beépített RF chippel (LF, HF vagy UHF). Normál vagy antimetal kivitel, mely a fémes környezetben is jól működik. Az antimetál címke speciális nyomtatóval nyomtatható csak, de rendelhető megnyomtatott változatban is.

 Mosható UHF címke
 UHF metál címke
 Öntapadós papírcímke
uhf-washable-label.jpg
 UHF metal label.jpg  RFIDTag09.jpg

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

 • Termelés-és minőségfelügyeleti rendszer

  Az egyedi és tömeggyártás anyag-és termeléskövetése, minőségfelügyelete és a keletkezett adatok rugalmas elemzése, továbbítása.

 • Chipkártya olvasóink típusai

  Az ACS által fejlesztett magas minőségű és megbízható számítógéphez csatlakoztatható kontaktusos chipkártya olvasó, mely különböző iparági szabványokon alapul.

 • RFID tagek típusai

  Az RF azonosítók számos formában elérhetőek a címkékben és a kártyákban való beépítésen kívül pl. karpánt, kulcstartó, ...

 • Castles POS termináljai és olvasói

  A Castles Technology Co., Ltd. vezető szerepet tölt be a fizetési ágazatban. Olyan innovatív termékcsaládokat kínálnak a kereskedőknek, amelyek zökkenőmentesek, egyszerűek és biztonságosak. 

 • UHF azonosítás

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Termeléskövetés RFID-vel

  A termelés követő azonosító rendszerek a gyártás során keletkező adatokat dolgozzák fel. Ezáltal ellenőrizni lehet az alkatrészek beszerelését és annak minőségét.

 • RFID azonosítás

  Logisztikai folyamat - termék követés az ellátási láncban és/vagy RFID-s raktár

  Kevesebb munkaidő, kevesebb munkaerő létszámmal! Kérje egyedi rendszer javaslatunkat, hogy ne legyenek munkaerő gondjai!

 • Állattenyésztés, vadgazdálkodás

  Az RFID azonosítás ezen a területen nemcsak az állatok egyedi nyilvántartását, hanem sok esetben tudományos célokat is szolgál. Az összegyűjtött takarmányozási és szaporodási, viselkedési adatokat elemezve betegségeket lehet megelőzni, sőt tej, hús, méz stb biotermelési tényezőket ellenőrizni.

 • RFID a sportban

  A résztvevők, játékosok azonosítása fontos szerepet játszik a sport teljesítmény, edzés terv fejlesztésében, sőt a korrektebb bírói döntések meghozatalában is.

 • Tárgyi eszköz nyilvántartó és leltározó rendszer

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Gumiabroncs nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy olyan központi rendszer, ahol a gumikba elhelyezett UHF RFID chip alapján a gumi állapotára és előéletére vonatkozó minden információt tárolunk.

 • Beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy Internet platformra helyezett, kiforrott beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszer. Az ajánlott alkalmazás hardver és szoftver elemekből áll, komplex megoldást nyújtva.

 • RFID-technológiára van szükségem?

  Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el.