Sárkány Informatikai Zrt.

RFID RENDSZEREK

Az RFID-t (rádiófrekvenciás azonosítás) számos területen alkalmazzák napjainkban, de a paletta még közel sem teljes. Amellett, hogy forgalmazunk RFID-n alapuló rendszereket, termékeket, szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni ezt a technológiát. Ha szeretne további információkat kapni az RFID-ről, szeretné megtudni, hogy ön vagy az ön cége hogyan használhatna RFID-t, szakembereink készséggel állnak az ön rendelkezésére.

További info / Ajánlatkérés


Mi az RFID?

Az RFID (Radio Frequency IDentification) magyarul rádiófrekvenciás azonosítást jelent, amely egy automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia.A technológia lényege, hogy egy RFID "címke" belépve az azonosításra szolgáló eszköz hatósugarába egy rádiójellel azonosítja magát és ezt az azonosító jelet dolgozza fel a rendszerbe telepített szoftver.
A "címke" egy olyan kis méretű eszköz, amely gyakorlatilag bármilyen tárgyon, de akár élőlényen is elhelyezhető. A jeladáshoz szükséges feszültséget az azonosító eszköz indukálja, ezért a "címkének" nincs szüksége saját energiaforrásra. A leolvasás távolsága 2 mm-től néhány méterig terjedhet. A "címke" nem csak azonosítja magát, de tartalmazhat további adatokat is, amelyeket szintén továbbít az olvasónak a kommunikáció során.

Miért több a vonalkódnál?


Az automatikus azonosításhoz és adatközléshez jelenleg a legelterjedtebb eszköz a vonalkódos azonosítás, amelynek azonban megvannak a korlátai.

Az RFID előnyei a vonalkóddal szemben:

- szélsőséges körülmények között is használható (erősen szennyezett munkaterület, rossz fényviszonyok, változó olvasási pozíció, szélsőséges hőmérséklet)
- a vonalkód olvasáshoz telepített rögzített nyomtatók csak bizonyos szögben képesek leolvasást végezni az RFID azonosítást végző eszköznek nem szükséges közvetlenül „látnia” a „címkét”
- képes egyszerre több „címkét” is leolvasni
- kisebb a tévedés esélye
- több funkcióra használható (pl. raktári azonosítás mellett lopás gátló eszközként is funkcionálhat

Felhasználási területek:

Az RFID azonosítás szinte minden területen használható, a legtöbb nagyvállalat jelenleg is dolgozik az új felhasználási területek fejlesztésén.

- kereskedelmi raktárak                       
- kiskereskedelmi forgalom
- beléptető rendszerek
- autópálya díjbeszedés
- csomagkövetés
- elektronikus fizetés
- kórházak
- könyvtárak
- gyógyszeripar
- tömegközlekedés
- belépőjegy
- élőállat azonosítás
- élelmiszeripar

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

 • Termelés-és minőségfelügyeleti rendszer

  Az egyedi és tömeggyártás anyag-és termeléskövetése, minőségfelügyelete és a keletkezett adatok rugalmas elemzése, továbbítása.

 • Chipkártya olvasóink típusai

  Az ACS által fejlesztett magas minőségű és megbízható számítógéphez csatlakoztatható kontaktusos chipkártya olvasó, mely különböző iparági szabványokon alapul.

 • RFID tagek típusai

  Az RF azonosítók számos formában elérhetőek a címkékben és a kártyákban való beépítésen kívül pl. karpánt, kulcstartó, ...

 • Castles POS termináljai és olvasói

  A Castles Technology Co., Ltd. vezető szerepet tölt be a fizetési ágazatban. Olyan innovatív termékcsaládokat kínálnak a kereskedőknek, amelyek zökkenőmentesek, egyszerűek és biztonságosak. 

 • UHF azonosítás

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Termeléskövetés RFID-vel

  A termelés követő azonosító rendszerek a gyártás során keletkező adatokat dolgozzák fel. Ezáltal ellenőrizni lehet az alkatrészek beszerelését és annak minőségét.

 • RFID azonosítás

  Logisztikai folyamat - termék követés az ellátási láncban és/vagy RFID-s raktár

  Kevesebb munkaidő, kevesebb munkaerő létszámmal! Kérje egyedi rendszer javaslatunkat, hogy ne legyenek munkaerő gondjai!

 • Állattenyésztés, vadgazdálkodás

  Az RFID azonosítás ezen a területen nemcsak az állatok egyedi nyilvántartását, hanem sok esetben tudományos célokat is szolgál. Az összegyűjtött takarmányozási és szaporodási, viselkedési adatokat elemezve betegségeket lehet megelőzni, sőt tej, hús, méz stb biotermelési tényezőket ellenőrizni.

 • RFID a sportban

  A résztvevők, játékosok azonosítása fontos szerepet játszik a sport teljesítmény, edzés terv fejlesztésében, sőt a korrektebb bírói döntések meghozatalában is.

 • Tárgyi eszköz nyilvántartó és leltározó rendszer

  Készletazonosítást és nyomon követést az RFID technológiával lehet hatékonyan, gyorsan és pontosan megoldani.

 • Gumiabroncs nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy olyan központi rendszer, ahol a gumikba elhelyezett UHF RFID chip alapján a gumi állapotára és előéletére vonatkozó minden információt tárolunk.

 • Beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer

  Megoldásunk egy Internet platformra helyezett, kiforrott beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszer. Az ajánlott alkalmazás hardver és szoftver elemekből áll, komplex megoldást nyújtva.

 • RFID-technológiára van szükségem?

  Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el.