Sárkány Informatikai Zrt.

RFID-technológiára van szükségem?


Képzeljük el, hogy az élelmiszer áruházban vásárolt hústermék  csomagolását egy bármilyen okos telefonnal olvasható címkével látták el. Például melyik legelőn élte le életét az állat, milyen takarmánnyal etették, a feldolgozás során ki volt a hentes és ki csomagolta be számunkra. Mindezt kinyerhetjük az a csomagoláson lévő azonosítóból. Éppenséggel a QR kód /hagyományos vonalkód kétdimenziós verziója/ is képes már egy háttér web információtárolóhoz elvezetni bennünket, de a sokrétű termék információ nem az egyetlen követelmény. A vevői felmérések szerint többféle termékinformációs rendszer is épült QR kódra, mégsem használják tömegesen sem a fogyasztók, sem az ellátási lánc tagjai.

A vonalkódos adatgyűjtő rendszerek sokáig párhuzamosan épültek, ezért ahány szereplő van az ellátási láncban, annyifajta az ERP, számlázási, értékesítési, vezetői információs rendszer. A technológia lehetővé tenné az összekapcsolódást, egymás azonosítási, adatgyűjtési rendszereinek cégeken átívelő folyamat követését.

Az RFID-nél már megérné az ellátási lánc egészében gondolkodni és egy standardizált adat halmazt gyűjteni, hiszen a minőség követésnek, a termék információnak, a termék eredet védelmének, a többnyelvű vevő tájékoztatásnak és a marketing céloknak egyformán megfeleltethető az RFID jelölés.

Azon gyártóknál érdemes tehát az RFID jelölést bevezetni, akik az egész ellátási lánc folyamán kívánják terméküket  követni, követhetővé tenni /product tracing/. Ezáltal biztosítható a fogyasztó számára a minőség, az eredet bizonyítása és egy széleskörű információ a termék összetételével, fogyasztási hatásaival  vagy működésével kapcsolatosan.

RFID-s jelölés főbb előnyei:
  • naprakész információ a termelésről;
  • minőségi információ a fogyasztóig;
  • eredet védelem;
  • termék felhasználásával/fogyasztásával kapcsolatos információk /hitelesség!
  • követhetőség a garancia és a szerviz idején is;


Kapcsolatfelvétel >>>

 

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

  • Autó, motor, gépek szervizei, kölcsönzői

  • Túravezető és tolmács rendszer

  • Élelmiszer gyártók, borászatok