Sárkány Informatikai Zrt.

Címke típusok


Bort ide, címkét oda

Tapasztalataink szerint a borászatok csak a kereskedelmi egységek számára tesznek vonalkódot a gyűjtő csomagolásra. A QR kód feltüntetése egy-egy palackon már lehetőséget ad a weboldalhoz kötésre, s ettől kezdve a vevőt már aktivizálni lehet: utánrendelésre, akciókra, vélemény cserére. A technológia még ennél is jobban támogathatná a bor értékesítést.

Az NFC jelöléssel ugyanis akár egy kínai fogyasztó számára is eljuttatható az információ, egy kis magyar borászat is kaphat vevő visszajelzéseket pl Londonból, kik és milyennek találták a termékét.

További információ, kapcsolatfelvétel >>>Választható címke típusaink

Címkék, öntapadós etikettek, vonalkódos azonosítók, RFID labelek, stickerek
Hívhatjuk sokféleképpen, az életünk részévé váltak. Napjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy egy terméken ne legyen rajta vonalkód, termékleírás a vásárlók részére, vagy a könnyebb raktári kezelés miatt raklap címke a gyűjtőcsomagoláson.Cégünk – mely idén ünnepli 20. születésnapját - megalakulása óta nyújt segítséget ügyfeleinek a megfelelő etikett kiválasztásában, legyen szó általános termékismertetőről, könnyen visszaszedhető vagy éppen nagyon erős ragasztóréteggel ellátott anyagról, biztonsági védelemmel rendelkező címkéről, két oldalas vagy akár duo (fellapozható) alapanyagról.
dupla címke.png

Thermo etiket

A thermo etikettek, vagy más néven hőpapíros
etikettek használata olyan esetben javasolt, ahol a címke élettartama viszonylag rövid, nem érik erős hőhatások. Tökéletes élelmiszerüzletekben gyorsan romló címkék azonosításához, de használhatjuk olyan termékeknél is, amelyek nincsenek pl. erős napsugárzásnak kitéve és nem dörzsölődnek össze. Ilyen esetekben ugyanis a papír elszíneződik,  a rajta lévő információ olvashatatlanná válik. Normál körülmények között kb. fél évig őrzi meg a rajta lévő információt.
th.png

Papír etikett
Általános felhasználásra javasolt, a nyomtatáshoz festékszalag szükséges. Az egyik leggyakrabban használt és legkedveltebb alapanyag ügyfeleink körében, hiszen az előállítási költsége pénztárcabarát, a címke több évig is megőrzi a rajta lévő adatokat – megfelelő tárolás mellett. 
untitled.bmp

Műanyag etikett
Leltári címkézésre, dörzsölésnek kitett anyagok esetében a műanyag etikett vásárlását javasoljuk, mely időtálló, a mechanikai hatásoknak is ellenálló, strapabíró anyag.  A speciális igényekhez igazodva lehet extra erős ragasztóval vagy éppen visszaszedhető ragasztóval is rendelni. 
mua.png

Biztonsági etikett
Nagy értékű termékeket gyártó cégek közül sokan megkerestek bennünket olyan igénnyel, hogy a címkék ne csak egyszerűen azonosításra szolgáljanak, hanem ezen felül valamilyen biztonsági védelemmel is el kellene látni őket. Ennek számtalan megoldási lehetősége van. A legegyszerűbb változat, amikor az etikettet biztonsági perforációval és viszonylag erős ragasztóval látjuk el, így a leleményes vásárló nem tudja átragasztani a címkét egy másik termékre,vagy leszedni anélkül, hogy a címke ne sérülne. Ez esetben egy átlagos alapanyagot is használhatunk speciális kivágó szerszámmal. Léteznek biztonsági alapanyagok is, amelyek  a címke felszedésekor nyomot hagynak a terméken, és már nincs lehetőség a visszaragasztásra. 2 ilyen alapanyagot is forgalmazunk, az egyik VOID feliratot hagy maga után, a másik egy sakktáblához hasonló mintázatot. Ezeken kívül létezik olyan alapanyag is, melyet ha megpróbálnak felszedni, az anyag szó szerint darabokra hullik. A perforált etikettek esetében egy egyszeri stanca költséggel kell kalkulálni, az utóbbiaknál egy magasabb alapanyag árral.
biztonsági.png

 Piggyback – a szendvics címke
 Ez a speciális anyag 2 hordozóréteggel rendelkezik, így a nyomtatott etikettet egy másik termékre is át lehet ragasztani, amennyiben erre igény van.
piggy.png

Színes céglogóval ellátott címkék
Ügyfeleink körében egyre nagyobb igény van arra, hogy a címkéket előnyomtassuk partnereink céglogóival, mely több színű is lehet. Erre is van megoldás papír, thermo és műanyag etikettek esetén egyaránt. Sőt, átlátszó alapanyagra is tudunk 7 színben nyomtatni! Ezzel a megoldással lehetőség van a terméken a cég arculatát erősíteni, helyet hagyva a változó adatoknak, amelyeket az ügyfelek saját vonalkód nyomtatójukkal kényelmesen, gyorsan meg tudják nyomtatni.
logos.png

Színes promóciós címkék
Az utóbbi években több megkeresést is kaptunk színes, figyelemfelkeltő promóciós címkék gyártására. Ezeknek több változatát is elkészítettük már különböző területeken:
 • „egyszerű" színes, promóciós/akciós címke - a vonalkód mellett a promócióra utaló színes szöveg nyomtatása, esetleg csak a %-os kedvezmény feltüntetése;
 • duo label/booklet címke/címke a címkén/ többnyelvű címkék egyesítése... - és még sorolhatnánk a megnevezést, melynek a végeredménye ugyanaz: 2 címke egymásra ragasztva, a felső címke szép színes, fellapozható, a belső oldalon több nyelven szerepelhet a promóció tartalma, hozzá tartozó hasznos információk;
 • két oldalon nyomtatott címkék - sokan nem tudják, de bizonyos termékeknél - átlátszó csomagolások, üvegfelületek - a ragasztó felőli oldal is kihasználható fontos információk feltüntetésével;
Cégünknek ez sem jelent akadályt, segítünk gazdaságos és költséghatékony megoldást találni Önnek!
dupla.png

Ruhába varrható textil anyagok
Vágófejes vonalkód nyomtatóval lehetőség van tekercses kialakítású textil anyag nyomtatására, mely ruhába varrható, bírja a mosást, dörzsölést.  

Speciális ragasztók
Az etikettek nagyon sok funkciót töltenek be, ezért fontos, hogy minden igényhez találjunk megfelelő alapanyagot. Ennek kiválasztása után érdemes elgondolkodni azon is, van-e speciális elvárás a ragasztóval kapcsolatban. Bizonyos esetekben a címkének nagyon erősen kell ragadnia (pl. leltári címkézésnél, ahol legalább egy évig a helyén kell maradni), más esetekben épp a gyenge vagy visszaszedhető ragasztóra van igény. Kémcsövekre és ajándéktárgyakra célszerű könnyen eltávolítható/lemosható ragasztót választani. Nem egyenletes felületre egy igen agresszív ragasztót célszerű választani.

Bármire is szeretné felragasztani a címkét, a grafikai tervek mellett a ragasztó minőségére is gondoljon, és igényét jelezze az ajánlat kérésekor.

A leggyorsabban akkor tudunk önnek ajánlatot adni, ha az alábbi paramétereket már az első e-mailben megadja nekünk.

Nyomtatáshoz szükséges paraméterek:

 • Milyen alapanyagra kéri a nyomtatást?
  (papír etikett, műanyag etikett, biztonsági címke, stb.)
 • Milyen méretű legyen a címke?
  (Bizonyos méretek esetén raktárról, azonnal tudjuk teljesíteni a megrendelést.)
 • Milyen típusú legyen a vonalkód?
  (a leggyakrabban használt típusok: EAN8, EAN13, Code 128, Code 39)
 • Milyen szöveget, vagy grafikát tartalmazzon még a címke?
  (Az adathordozóra bármilyen szöveget, változó adatot fel tudunk vinni tetszőleges betűtípussal. Lehetőség van bizonyos mennyiség felett egyedi, színes céglogó felvitelére vagy promóciós címke gyártására is)
 • Milyen mennyiséget és milyen határidővel szeretne rendelni?


AJÁNLATKÉRÉS >>>