Havi arhívum: augusztus 2011

Zöldkatlan Fesztivál Pázmándon!

Invitáljuk Önt is, Várunk Téged is!

A nyári diákzsebeket kiürítő, dobhártyát szaggató, szeméthegyeket termelő fesztiválok végéhez közeledve, egy üde színfoltként feltűnő önkéntes és környezettudatos fesztivál kerül megrendezésre a Velencei-tavi kistérség területén elhelyezkedő Pázmánd használaton kívüli kőfejtőjében és közvetlen környezetében 2011. augusztus 27-én. A fesztivál, egy forprofit cég (Bál-Na Produkció) kezdeményezésére a helyi önkormányzat (Pázmánd Község Önkormányzata)  és fiatalokból álló civil szerveződés (Fényszórók) példaértékű összefogásaként szerveződik.
Ezen a fesztiválon nincs belépő,
nincs Pepsi és Coca-cola, Heineken, Gösser, hamburger, hot-dog…
          nincs a fellépőknek gázsi,
nincs nyomtatott plakát és szórólap,
nincs feleslegesen használt hálózatos áramhasználat,
nincs készpénzfizetés és fesztiválos árak.

A Zöldkatlan Fesztiválon van előregisztráció,
van maximalizált létszám – 500 fő – a környezetkárosítás elkerülése érdekében,
van önkéntes munka minden résztvevő számára, még a VIP-meghívottak és sajtó képviselőinek is!
van - kizárólag – helyi szörpökből üdítő, Velencei-tó környéki borokból fröccs, házi készítésű csapolt sör, kemencéslángos ….,
van napenergiával működő hangosítás,
van Velencei-tó zöldkártyás fizetés – külön kártyadíj nélkül és meglepően alacsony árak,
van becsülete a kétkezi munkának, súlya a szóbeli megállapodásnak és értéke a környezetnek és a helyi terméknek!

17 aug 2011

Kétszer úsztunk egy napon!

Idén nyáron összesűrűsödtek a tóparti sportrendezvények: erre a hétvégére két átúszás is esett, melyeken mi biztosítottuk az informatikai hátteret.

Ezerkétszázan vettek részt a Budapest Sportiroda-BSI szombati rendezvényén, a gárdonyi 2. Sport24 Velencei Tóúszáson. A legidősebb résztvevő 75, a legfiatalabb 6 éves volt, az indulók két különböző távon, 1500 és 3000 méteren úszhattak.

Az eseményen bemutattuk a Velencei-tó Zöldkártyát, amely egy, a kistérségben induló, és a környezettudatos gondolkodást népszerűsítő program.

A korábban már többször elhalasztott Öbölátúszás is szombaton zajlott. Reggel 8-órától délután kettőig több százan vágtak neki a Balatonfüred és Tihany közötti 3,5 kilométeres távnak. Az úszók napsütésben és 23 fokos vízben rajtoltak.

 

15 aug 2011