RFID szerepe az élelmiszeriparban

Cow_01

Az RFID (Radio-frequency identification), azaz rádióhullám alapú azonosító, egyre inkább terjed az ipar több területén, egyik fő felhasználási területe az élelmiszeripar. A vonalkódot leváltó technológia előnye elődjével szemben, hogy mellőzi az emberi jelenlét szükségességét, növeli a minőség-ellenőrzés hatékonyságát, illetve nagymértékben segíti és leegyszerűsíti a termeléskövetést.

A nagyobb élelmiszergyártók RFID-ra való áttérése elkerülhetetlen, mivel mind a fokozatosan növekedő, minőséggel szemben támasztott elvárások, mind a kereskedők és fogyasztók igényei megkövetelik az élelmiszerek egyszerű és gyors azonosíthatóságát. Képzeljük el, hogy az áruházban vásárolt hústermék egyszerű azonosításával megtudhatjuk, melyik legelőn élte le életét az állat, milyen takarmánnyal etették, de ugyanakkor a feldolgozás során összegyűjtött adatokat is kinyerhetjük az azonosítóból. Nem véletlen, hogy az AIPIA (Aktív és Intelligens Ipari Csomagolások Egyesülete) a RFID technológiától 2017-re 3,5 dollármilliárdos piacra számít.

Cégünk több, mint 20 éve foglalkozik azonosítási/termeléskövetési rendszerekkel, így az RFID technológia is alapszolgáltatásaink közé tartozik. Amennyiben szeretne a piaccal lépést tartani, és szeretné, hogy ipari vállalkozása hatékonyabban működjön, keressen minket bizalommal, hogy megmutathassuk Önnek, ez hogyan lehetséges.

(Forrás: www.foodproductiondaily.com)

Szólj hozzá

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>