Azonosítás az egészségügyben

RFID

A legmodernebb azonosítási technológia, az RFID, már közel 15 éve, a 2000-es évek elején kezdett el terjedni. Legszélesebb körben a kereskedelem, az egészségügy, és a gyárak alkalmazzák ezt a fajta azonosítási módszert, ami 2015 és 2020 között 10.4 milliárd dolláros üzletté nőheti ki magát.

Ugyan erre az időszakra az egészségügyben várják a legdinamikusabb fejlődését az RFID-nak (21%), amivel 2020-ra 620 millió dolláros részterületté válhat. Az egészségügyi intézményekben már mondhatni nélkülözhetetlen ez a rádiófrekvenciás technológia, ugyanis nagymértékben segíti az eszköz- és betegnyilvántartást egy kórházon belül. A folyamatok automatizálásának köszönhetően nagy előrelépést jelent az adminisztráció területén és a hibakizárások körében, ami hozzájárul a munka hatékonyságához. Ezek a gondosan megtervezett rendszerek egy ember életét is megmenthetik.

Az egészségügyön belül a gyógyszeripar is jelentős szerepet játszik az RFID elterjedéséhez, mivel egyre többet használják a gyógyszergyártás során termeléskövetéshez, illetve eredetiségvizsgálathoz, ami ezen a területen kiemelten fontos szerepet játszik.

(Forrás: www.rfidworld.ca)

Szólj hozzá

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>