Budavári Szociális Kártya

budavar

Két éve kezdődött az I. kerületi Önkormányzattal együtt működve a Budavári Szociális Kártya fejlesztése, így elérkezettnek látjuk az időt, hogy kiértékeljük a tapasztalatainkat és ezt Önökkel is megosszuk.

Miért volt szükség a szociális kártya bevezetésére?

Minden Önkormányzat joga és kötelessége a területén élő rászorulók támogatása, de ezzel együtt annak biztosítása is, hogy ez a juttatás megfelelő módon kerüljön felhasználásra. Erre kínált megoldást a szociális kártya rendszer.

 

Hogyan épül fel a rendszer?

Az elfogadóhelyeken POS terminál üzemel, amely a rászorulók részére biztosított kártya alapján
megállapítja a jogosultak egyenlegét és levonja a vásárlás összegét. A kártyán lévő összeg a jogszabályban meghatározott termékekre szabadon felhasználható, akár egyszerre, akár több részletben, akár több hónapnyi összeget összegyűjtve.

 

Tapasztalatok

Az elmúlt két év alapján kijelenthetjük, hogy a rendszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket.
A szociális kártya beépült a mindennapokba, a közel 300 rászoruló átlagosan havi félezer alkalommal vásárol a rendelkezésére álló összegből. Az Önkormányzat a rendszerrel kapcsolatos hibák bejelentésére zöldszámot üzemeltet, de a kezdeti idegenkedést követően a kártya használatával kapcsolatban nem érkezett panasz, a rendszer bizonyította alkalmasságát.

 

Kapcsolódó hírek:

http://www2.budavar.hu/index.php?node=news&id=696

http://www.sarkany.hu/index.dw?mit=8&hir=22

Szólj hozzá

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>