Zebra hír: Az évtized újítása az Internet of Things

unnamed

A Forrester Consulting a Zebra Technologies megbízásából második alkalommal végzett az Internet of Things állapotáról átfogó felmérést. A 2014 októberében, 600 globális cég vezetőjének megkérdezésével végzett kutatás azt vizsgálta, hogy az elmúlt 2 évben milyen irányba fejlődött a termékek, eszközök, tranzakciók és emberek azonosítását, valós idejű nyomonkövetését és állapotát rögzíteni képes rendszerek világa.

A megkérdezettek azokról a gazdasági területekről kerültek ki, ahol az IoT megoldások már markáns szerepet játszanak, mint például a kereskedelem, gyártás, szállítás, egészségügy, kormányzati tevékenység, olaj- és gázipar, valamint a vendéglátás.

A megkérdezett cégek 80%-a szerint az IoT megoldások jelentik az évtized legjelentősebb stratégiai technológiai kezdeményezését. A vállalatok 25%-a rendelkezett már működő IoT megoldással, közel 40%-uk pedig a kiépítés szakaszában tartott. Az ázsiai-csendes-óceániai térség jár élen a technológia alkalmazásában, itt a cégek több mint 70%-a foglalkozik már IoT rendszerekkel. Az észak-amerikai cégek 60, míg az európai cégek 52%-a rendelkezett már működő vagy kiépítés alatt álló IoT rendszerrel. 

A sikeres rendszerek alappilléreinek a válaszadók rendre 3 elemet nevesítettek: szerintük a Wi-Fi rendszer kiépítésére, a valós idejű helymeghatározás alkalmazására és a vagyontárgyak és környezetük állapotát észlelő rendszerek működtetésére van elsősorban szükség. A válaszadók két olyan területet emeltek ki, ahol az eszközök összekapcsolása különösen jelentős értéket hoz létre. A vásárlói élmény maximalizálása révén a költési hajlandóság növelését, az ellátási lánc optimalizálása révén pedig a veszteségek megelőzését és a költséghatékonyság fokozását lehet elérni. 

Szólj hozzá

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>