Zebra hír:A szakértő válaszol

mobilmegold2

Kérdés: Kis cég vagyunk, miért érné meg nekünk mobil megoldást alkalmazni?

A szakértő válaszol: Bogdán Imre, a Zebra Technologies részét alkotó Motorola Solutions ügyvezetője:

Tapasztalataink szerint már a legkisebb mérettől, 3-4 felhasználó esetén is gazdaságosan lehet a mobil megoldásokat használni, hiszen a kereskedelemben, az áruszállításban, a logisztikában előforduló üzleti tranzakciók nem a cégek méretétől függnek. Bármelyik területet nézem és akár a legkisebb cégméretben gondolkodom, szükség van a tranzakciók valós idejű rögzítésére és szükség esetén elvégzett beavatkozásra. Egy futár útvonalának nyomon követése, vagy egy megrendelés átvétele éppen annyira igényli az adatok azonnali rögzítését, továbbítását és értékelését, mint a raktári készletek nyilvántartása. Van olyan partnerünk, aki az alig 500 négyzetméteres raktárát már 3-4 mobileszköz beiktatásával működteti, aminek a beruházási költségét az árumozgás modellezése és a raktárkészlet nyilvántartás pontosítása rövid időn belül behozta.

Ezek a rendszerek, különösen ha egy MDM (mobile device management) rendszerbe szervezetten működnek, a távoli elérés révén az azonnali beavatkozás lehetőségét teremtik meg. Nem egyszer fordult már elő, hogy egy elveszett eszközt távoli beavatkozás révén lehetett letiltani, vagy épp biztonsággal lehetett róla törölni a rajta lévő adatokat.

A mobil rendszerek szépsége, hogy akár zárt térben, például egy raktárban dolgozók számára, akár a terepen dolgozó, egymástól és a központtól jelentős távolságra lévő munkatársak esetében képes a hatékony munkavégzés feltételeinek biztosítására, mindezt pedig cégmérettől vagy a felhasználók számától képes megtenni. Az ilyen rendszerek esetében a fejlődés lehetősége biztosított: a rendszerek skálázhatóak, a funkciók és a felhasználók száma folymatosan bővíthető. Van olyan kereskedelmi partnerünk, aki 2 évvel ezelőtt még vonalkódot sem használt, ma pedig már teljes körű mobil adatkezelési megoldásokat használ. Érdemes kicsiben kezdeni: egy kisebb élelmiszerüzlet esetében is belátható időn belül megtérül a beruházás: egy egyszerű adatolvasó és egy nyomtató révén felgyorsulnak az üzleti folyamatok, visszazuhan a hibalehetőség, nyomon követhetővé válik a fogyás, jobban menedzselhető lesz a készlet. Ez ma már nem a jövő, hanem a versenyben maradás feltétele, hiszen mindezt gyakran már a beszállítók állítják követelményként az adott kereskedő elé.

Szólj hozzá

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>